Wegdromen met Wajang Foxtrot

Wegdromen met Wajang Foxtrot

door Getaway Travel

De geschiedenis van Nederlands-Indië is nog niet eerder zo melodieus verteld als in Wajang Foxtrot. Aanleiding voor de tentoonstelling is de aanwinst van zo´n honderd exemplaren van Indische bladmuziek voor de Atlas Van Stolk, een verzameling van prenten, kaarten en tekeningen van de geschiedenis van Nederland.

In het Museum het Schielandshuis te Rotterdam is er tentoonstelling van deze verzameling vanaf 12 maart tot 26 juni te zien. Deze kleurrijke collectie, aangevuld met tekeningen, foto's, affiches en prachtige prenten vertellen het geschiedenisverhaal vanaf 1860 tot en met de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 227 reizen naar Indonesie

Wajang Foxtrot wordt ondersteund door een prachtig geïllustreerd boek. Alles komt hierin samen, de krontjong, soldatenliederen, amusementsmuziek, cabaret, liedjes van heimwee en verlangen en klassieke composities. In het boek wordt alles nog eens haarfijn uitgelegd en geniet je tijdens het lezen van de heerlijke CD die erbij zit.

De muziek neemt je mee terug in de tijd. Het betreft liedjes als Nou…tabé dan van Louis Davids, Hallo! Bandoeng! door Willy Derby, Poëzie en proza in de thee, gezongen door Wim Sonneveld en vele anderen. Heerlijke muziek die het lezen van het boek vol kleurrijke afbeeldingen erg vermakelijk maakt.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors