Winkelen Bandung

Winkelen Bandung

door Getaway Travel

Bandung biedt voldoende mogelijkheden als je van plan bent om veel te gaan winkelen. Er zijn winkelcentra, malls en souvenirwinkeltjes waar je vast zal slagen. En als je na al dat winkelen honger hebt gekregen kun je een van de vele warungs in de stad uitproberen.

Pasars

Indonesiërs kopen al generaties lang hun voedsel op de traditionele markten, de pasars. De term pasar refereert tegenwoordig naar een drietal varianten. Het kan gaan om een aantal groentenverkopers die met hun karretjes door de woonwijken trekken. Om een tijdelijke plek waar verkopers in de morgen samenkomen om hun producten te verkopen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

Of om permanente marktgebouwen. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien. Het is de bedoeling dat je door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald. Belangrijk daarbij is dat je cool blijft, het helpt daarbij als je van tevoren al een beetje weet wat de produkten kosten.

Winkels

In Bandung kan de fervente shopaholic goed terecht in de vele winkelcentra en malls die de stad rijk is. In de malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels en winkels met huishoudelijke artikelen. Vaak is er bij de hoofdingang een informatieloket waar je een brochure kan krijgen met een lijst met alle winkels.

Ook hier zijn ze al bekend met de grote winkelcentra. Bandung's laatste aanwinst was Bandung Supermall, met meer dan 220 winkels, een bowlingbaan, bioscoop en de grootste supermarkt van Indonesië.

In Braga, de historische straat van Bandung kun je terecht voor allerlei souvenirs en antiek objecten. Hier kun je je ook uitleven als je op zoek bent naar verschillende soorten lederwaar of Engelse boeken en tijdschriften. Bij Jalan Wastukencana bevindt zich een bloemenmarkt.

Bandung staat echter bekend om het outletshoppen. De outletshops waar oorspronkelijk de overproductie en overgebleven exportproducten werden verkocht zijn sinds de late jaren negentig in populariteit gestegen. Het gevolg was dat overal in de stad de outletshops de grond uit werden gestampt. In deze outlets worden tegenwoordig allerlei lokale en internationale marken verkocht.

Schoenen, textiel, kleding en jeans die je kun je vinden in de kleurrijke jeansstraat bij Jalan Cihampelas. Er wordt hier volop geadverteerd en je vindt er levensgrote Rambo, Spiderman en Tarzan beelden. Het is ook dé plek om goedkope jeans te scoren.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors