Kraton Mangkunegaran

Kraton Mangkunegaran

door Getaway Travel

In het centrum van Solo ligt naast Kraton Hadiningrat nog een ander kraton, dat van een familielid van de sultan van Solo, sultan Mangkunagara. Dit kraton is echter een stuk kleiner. Het is ook in een latere periode gebouwd.

Mangkunegara II gaf in 1787 de opdracht om het bouwwerk neer te zetten. Het duurde tot 1866 voor de bouw voltooid was. De afstammelingen van Mangkunegara II bewonen het kraton en het is mogelijk een kijkje te nemen in hun woonvertrekken. Tegen een kleine vergoeding kun je het kraton en het museum dat zich daarin bevindt bezoeken.

ZELF NAAR Solo?

Bekijk alle 7 reizen naar Solo

Solo

Het kraton beslaat een groot deel van Solo. Het totale oppervlakte van het paleis, exclusief het nieuwe hotel, beslaat maar liefst dertien hectare. Het geheel wordt omgeven door een hoge ringmuur. De poort is gebouwd in Javaanse stijl.

In het kraton van Mangkunagara bevindt zich ook een museum. Het museum is in de hal van het kraton. De collectie bestaat uit de privéverzameling van Mangkunegara IV. Het bestaat uit antieke objecten, topengmaskers, juwelen, oude Javaanse en Chinese munten, bronzen figuren en een aantal prachtige kerissen.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

Kraton Mangkunegaran zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Solo

Specialisten Indonesië

Reizen Solo

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors