Duurzaam op pad Indonesie

Duurzaam op pad Indonesie

door Getaway Travel

Tijdens je reis wil je natuurlijk de prachtige wildernis van Indonesië ontdekken. Het is spannend en fascinerend om je in de ongerepte oerwouden te begeven en wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. De duizenden eilanden maken het ook nog eens heel gemakkelijk om een bezoekje te brengen aan de sprookjesachtige onderwaterwereld van Indonesië.

Om ervoor te zorgen dat we over tientallen jaren nog steeds van deze natuur kunnen genieten, kun je op een aantal dingen letten.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

In de jungle

In Indonesië vindt je een aantal prachtige nationale parken, waar de natuur nog in volle vrijheid haar gang kan gaan. Het zijn daarnaast de leefgebieden van veel bedreigde diersoorten zoals olifanten, luipaarden en tijgers. Je zult deze dieren in de parken niet snel zien, maar dat is waarschijnlijk juist de reden waarom de dieren het er zo prettig vinden. Je kunt eco-tours boeken naar de parken, mooie trektochten maken, kajakken, vogels spotten en overnachten in een eco-lodge.

Het is ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de indrukwekkende jungle van Indonesië, maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Jij bent tijdens je tocht namelijk op bezoek, en zult je wel een beetje moeten aanpassen aan de omgeving.

Natuurlijke ecosystemen zijn zeer kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Ga er daarom met respect mee om, zeker in een naionaal park.

Blijf altijd op de paden, en volg de aanwijzingen op de borden. Dit is ook voor je eigen veiligheid! Je verdwaalt gemakkelijk in de wildernis. Maak daarom gebruik van een lokale gids. Hij of zij kent de regio veel beter dan jij en kan je alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Luister daarom altijd naar je gids en bij twijfel kun je het beter vragen. Je gids heeft waarschijnlijk het beste voor met jou en de natuur. Zorg dat je de natuur niet tot last bent, ga niet toeteren of schreeuwen/luid praten. Dit verstoort de rust en de kan dieren verjagen.

Onder water

Snorkelen of duiken in de schitterende onderwaterwereld van Indonesië is alsof je je begeeft in een kleurrijk aquarium. Het is dan ook een absolute aanrader. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Raak nooit het koraal aan. Koralen zijn levende dieren en bedreigde diersoorten. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt.

Het is leuk om tussen de tropische vissen te zwemmen, of grote vissen te zien. Je kunt de zeedieren alleen beter niet aanraken. Je kunt ze dan verwonden, afschrikken en bovendien zelf verwondingen oplopen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors