Hoeveel tempels zijn er op Bali?

Hoeveel tempels zijn er op Bali?

door Elsemieke Land

Naar schatting zijn er tussen de twintig- en vijftigduizend Balinese Hindoeïstische tempels te vinden op Bali. De bijnaam ‘eiland van de duizend tempels’ is dus een understatement. Je struikelt er nog net niet over de religieuze bouwwerken.

Zo heeft elk dorp al minimaal drie lokale tempels: een dorpstempel gewijd aan de god Brahma (Pusa Desa), een tempel gewijd aan de stichter van het dorp en de god Vishnu (Pura Puseh) en een tempel voor de overledenen die gewijd is aan de god Shiva (Pura Dalem). Daarnaast zijn er altijd nog ‘hulptempels’ verspreid door het dorp. De bewering dat er meer tempels dan huizen zijn op Bali zou ook best eens kunnen kloppen. Veel woningen hebben een eigen huistempel, meestal in de vorm van een offerplaats. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

De grote hoeveelheid en verschillende soorten tempels op Bali zijn het resultaat van drie oude traditionele religies die zijn samengevoegd tot één religie: het Balinese Hindoeïsme. De grootste en belangrijkste tempel is de Pura Besakih die tegen de helling van vulkaan Agung aan ligt. Dit wordt ook wel de Moedertempel genoemd. Pura Besakih en acht andere grote tempels liggen op strategische locaties om zo het eiland Bali te beschermen tegen het kwaad. 

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors