Kan ik veilig geld wisselen in Bali?

Kan ik veilig geld wisselen in Bali?

door Elsemieke Land

Nee. Bali heeft geen goede reputatie als het op geld wisselen aankomt. Hoe aantrekkelijk de talloze wisselkantoren in toeristische plaatsen als Kuta, Canggu of Ubud het ook maken. Er zijn helaas genoeg verhalen bekend van toeristen die opgelicht werden toen zij hun euro’s of Amerikaanse dollars voor een voordelige koers dachten in te wisselen voor Indonesische roepia. 

We raden je daarom aan om zoveel mogelijk met je pinpas geld op te nemen of op voorhand al wat Indonesische roepia te bestellen bij je eigen bank of een geldwisselkantoor in Nederland. Zo heb je altijd wat achter de hand. Heb je echt geen andere optie of wil je profiteren van voordelige wisselkoersen op Bali? Wissel je geld dan alleen bij grote, betrouwbare wisselkantoren als Central Kuta Money Exchange of BMC Money Changer. Zijn die niet te vinden? Ga dan op zoek naar een wisselkantoor met een geloofwaardige wisselkoers die je waar mogelijk checkt op internet, een lage balie en een 'no comission'-bord.  

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Je alarmbellen moeten gaan rinkelen bij wisselkantoren met hoge balies waar makkelijk geld achter verdwijnt en waar veel kleine coupures gegeven worden, waardoor je de tel kwijt raakt. Ook de vraag om extra wisselgeld is een manier om je af te leiden van de biljetten. Bij lichte twijfel aan de oprechtheid is het verstandiger om je geld terug te vragen, goed na te tellen en rechtsomkeert te maken.   

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors