3 Traditionele gerechten op Bali

3 Traditionele gerechten op Bali

door Getaway Travel

In drukbezochte oorden als Kuta of Ubud zijn de meeste wereldkeukens goed vertegenwoordigd. Van een simpele Italiaanse pizza tot Japanse sushi en Mexicaanse taco’s, je vindt er zelfs de Amerikaanse keten Starbucks.

Dat is prettig als je een dagje wat anders wil, maar juist het proeven van echte Balinese gerechten maakt je vakantie op Bali compleet. En net als alle andere regio’s in Indonesië, heeft Bali zo haar eigen specialiteiten en bereidingswijzen. Ben jij benieuwd naar de lokale Balinese keuken? We hebben drie typische gerechten én recepten voor je verzameld.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 232 reizen naar Indonesie

1. Babi Goeling

In grote delen van Indonesië wordt vanwege de islam geen varkensvlees. Op het overwegend hindoeïstische Bali is dat wel anders. Zo pakken ze op feestdagen groots uit serveren ze een geroosterd varken gevuld met een pittig kruidenmengsel om te offeren aan de goden. Daarna wordt het vlees in plakken gesneden en geserveerd met gestoomde rijst. Je vindt dit gerecht ook in sommige warungs. Als je zelf een poging wil wagen, hebben we ook het recept voor je. 

2. Boemboe Bali ikan

Een lokaal visgerecht mag ook niet ontbreken. En op Bali is dat Boemboe Bali ikan, oftewel: gebakken vis in pittige saus. Dit vrij simpele gerecht wordt gemaakt door makreel of een andere vissoort te bakken en vervolgens te verwarmen in een pittig kruidenmengsel. Wil je dit gerecht proberen? In vissersdorp Jimbaran eet je met je tenen in het zand de meest verse vis. Of maak het thuis zelf met dit recept. 

3. Ayam Bali

Behalve varkensvlees en vis, is kip een populair ingrediënt in de Balinese keuken. Het Indonesische woord ayam, wat kip betekent, zie je daarom vaak op de menukaart staan in combinatie met allerlei gerechten, zoals nasi ayam, soto ayam of sate ayam. Net als in heel Indonesië, heeft ook Bali haar eigen manier om kip te bereiden. Hoe je dat zelf doet, lees je in dit recept.

Loopt het water je al in de mond? Bekijk hier alle rondreizen naar Bali of bekijk meer recepten.

Fotocredits: momo | Eny Santiati

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors