Boemboe Bali ikan
Like ons op Facebook

Boemboe Bali ikan

door Getaway Travel

Sj.W.Flameling stuurde ons dit klassieke recept voor boemboe bali ikan. Gebakken pittige makreel uit Bali.

Ingrediënten:
2 Makrelen Ongeveer 600 gr.
3 eetlepels plantaardige olie
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
3 lombok merah
1 schijfje laos of een ½ theelepel poeder
1 spriet sere hof een ½ theelepel poeder
1 daon djeroek poeroet
1 daon salam
2 eetlepels ketjap manis

Bereiding:
Was de makrelen en snijd ze in brede moten en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar ze in ongeveer 10 min.
Pel de uien en het knoflook en snipper beide heel fijn.
Was de lombok merah en snijd ze in smalle ringen.
Gebruik 1 eetlepel van de olie waarin de vis is in gebakken.
Verhit dit in de wadjan.
Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui de lombok, de laos en de sereh meefruiten.
Voeg de daon djoeroet poeroet en salam,de ketjap en een scheutje water en laat de massa even koken.
Verwarm de vis voorzichtig in het kruidenmengsel.
Als je dit gerecht een dag van tevoren maakt is het net even pittiger van smaak.
Je kunt natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken zoals zeepaling, kabeljauw maar ook mosselen.

Selamat makan

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors