Ambachtsdorpen
Like ons op Facebook

Ambachtsdorpen

door Getaway Travel

In de tijd dat de radjas nog over Bali heersten concentreerden zij de ambachten in verschillende dorpen. Per dorp werden de specialistische vaardigheden van generatie op generatie doorgegeven. De indeling van deze dorpen, die langs de drukke verkeersweg van Denpasar naar Ubud liggen, is nog altijd dezelfde gebleven.

Kunstcentrum

In Batubalan, een druk verkeersknooppunt, worden beelden, friezen en ornamenten gemaakt van de zachte steensoort paras. Sukawati staat bekend om zijn windklokken, poppen, rietwerk en sieraden. Celuk is een must voor de goud en zilver liefhebber en er zijn een aantal grote galerijen, maar je bent goedkoper uit in de zijstraatjes.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 549 reizen naar Indonesie

Het dorp Batuan is sinds de jaren dertig een kunstenaarscentrum waar een eigen schilderstijl is ontwikkeld. Even richting het oosten vind je de dorpen Belega en Bona, die gespecialiseerd zijn in bamboe en vlechtwerk. Bona is tegelijkertijd ook de plaats waar de bekende kecak-dans is ontwikkeld. Als je verder rechtdoor de weg naar Ubud volgt, kom je uiteindelijk in het dorpje Mas, dat zeer beroemd is door zijn houtsnijwerk en maskers.

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors