Geschiedenis Denpasar

Geschiedenis Denpasar

door Getaway Travel

In het verleden maakte Denpasar deel uit van het koninkrijk Badung. Dit vredige leven werd ruw verstoord door de Nederlandse troepenmacht in 1906. De Nederlanders dreigden Badung binnen te vallen maar Gusti Gde Ngurah, de radja van Badung, gaf zich niet zo snel gewonnen. Hij verkoos strijd boven opgave.

Van top tot teen gekleed in wit en bewapend met de kostbare Javaanse dolken bestormde de hele koninklijke familie, inclusief vrouwen en kinderen, samen met hun soldaten de Nederlanders. Het bloedbad dat daarop volgde betekende het einde van het koninkrijk van Badung.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Koninkrijk van Badung

De Nederlanders namen de macht over en probeerden Badung te transformeren in een moderne hoofdstad. De overgebleven leden van de adel werden daarbij gebruikt om het volk te besturen. Ze verbeterden de infrastructuur, er kwam een haven bij Sanur en er werd een modern banksysteem ontwikkeld. Daarnaast werden ook het Bali Museum in 1925 en het eerste hotel in 1926 opgericht.

Van 1942 tot 1945 was Denpasar in Japanse handen. Na de onafhankelijkheid kreeg Denpasar te maken met een golf van politiek activisme en het ontwikkelde zich snel tot het bestuurlijke centrum van Bali. In 1958 werd Denpasar officiëel de hoofdstad van Bali.

Toerisme

En in de jaren vijftig ontwikkelde de stad zich tot het toeristische centrum van Bali. Tegenwoordig liggen andere Balinese plaatsen qua toerisme ver voor op Denpasar, maar groeit de stad nog wel in een hoog tempo.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors