Lovina

Reviews Lovina

8,2
8,7 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
8,7 Locals
8,0 Natuur
7,7 Interessant
8,0 Stranden
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 3

Studiereis NHTV 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Veerle Vrenken op 13 november 2017

In 2017 mochten wij, als 3e jaars toerisme studenten op reis naar een bestemming naar keuze. De keuze was: Bali, Polen of Kaapverdië. Hier hoefde ik zelf niet lang over na te denken en de keuze was dan snel gemaakt, ik wilde absoluut naar Bali!

Bali is een bestemming die ongelofelijk mooi is, en heel populair onder de Nederlanders. De lokale bevolking is enorm behulpzaam, waardoor het makkelijk is om op de plaats van bestemming te komen. Een taxi kost amper iets en ze rijden graag de hele dag met je mee. Helaas tast de lokale bevolking het eiland sterk aan, er is veel afval te vinden langs de weg en op de mooie stranden. Er is geen afvaldienst waardoor mensen hun afval gewoon dumpen in de natuur. Enorm zonde! Toch een prachtige bestemming om te bezoeken, ik heb de ervaring van mijn leven gehad!

Pluspunten Lovina

  • locals
  • dolfijnen
  • zwarte stranden

Minpunten Lovina

  • Veel afval te vinden langs de weg
Ultieme tip: Ga dolfijnen spotten op het strand in de ochtenden!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een paradijs (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Mieke Spits op 08 november 2017

Wat een geweldige plaats voor de tweede keer een villa gehuurd in Lovina. Wat een fantastische mensen wonen daar. Iedereen is behulpzaam. Gezellige restaurants met fantastisch eten, dolfijnen spotten, oude bibliotheek, chillen aan het strand. Mooie villa's met alles er op en eraan. Wat een geweldige ervaring was het weer. Bali/Lovina tot de volgende keer.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Lovina

  • fantastische restaurants

Minpunten Lovina

  • niet
Ultieme tip: Bezoek de witte boeddha Vihara Dharma Giri. Heweldig wat een schoonheid en wat een rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dolfijnen spotten bij zonsopgang in Lovina (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Cyrielle Scheffer op 06 juni 2017

In de zomer van 2015 heb ik een paar dagen in Lovina doorgebracht. Het is een leuke plaats en mijn ultieme tip is om voor zonsondergang op te staan en mee te gaan met een bootje. Zodra je op het strand komt zie je een prachtige opkomst van de zon en stap je in een boot. De dolfijnen komen 's ochtends altijd in de buurt van de kust in verband met het voedsel en dat is een prachtig gezicht.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Lovina

  • dolfijnen
  • kust
  • zonsopgang
Ultieme tip: Dolfijnen spotten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op zoek naar dolfijnen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Roos Sekewael op 27 april 2016

Het kustplaatsje Lovina in Noord-Bali is weer heel anders dan Ubud of Kuta. Vooral veel rustiger en kleinschaliger. De grote trekpleister van Lovina zijn de grote groepen dolfijnen die dagelijks een eindje van de kust te vinden zijn. Hiervoor kwamen wij dan ook naar Lovina en de verwachtingen waren hoog, want de kans op het zien van tientallen of zelfs honderden dolfijnen zou zeer groot zijn.

Bij de meeste hotels kun je een dag van te voren een boot met kapitein regelen, maar als je door Lovina wandelt bieden ook vele kapiteins hun diensten aan. Rp. 100.000 voor een tocht van ongeveer 2 uur is normaal. Om 6 uur 's ochtends vertrokken we in een jukung, een traditionele Balinese vissersboot, wel met motor. Na een tijdje varen was het wel duidelijk dat we de verblijfplek van de dolfijnen gevonden hadden, niet omdat we deze dieren spotten maar omdat er nog zo'n 40 bootjes met toeristen afwachtend op één plek lagen. De dolfijnen hadden er die dag echter niet zo'n zin in zich te laten zien, maar na wat heen en weer varen hebben we er gelukkig een aantal kunnen zien. Toch een erg bijzonder gezicht.

Een beetje zonde maar toch ook komisch was het wel als er een dolfijn verscheen en de 40 bootjes met luidruchtige motoren met z'n allen naar die plek raceten, waardoor de dolfijnen alleen maar weer wegdoken. Maar schijnbaar weerhoudt het de dieren niet om elke dag weer terug te komen naar deze plek.

Lovina heeft verder een leuk boulevardje met een aantal restaurants en souvenirwinkels en je kan rustig zonnen op het zandstrand. Zwemmen kan ook, alleen zitten er veel algen in het zeewater. Een paar kilometer buiten Lovina is een boeddhistische tempel die de moeite waard is. Hij deed me denken aan een kleine Borobudur. Daar in de buurt zijn tevens de warmwaterbronnen van Banjar waar je lekker in kunt baden. Het bronwater stroomt door stenen drakenkoppen en de plek is ook geliefd bij veel lokale Balinezen. Tip: bezoek de bronnen vroeg op de dag, dan is het water schoner

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Lovina

  • Grote kans om dolfijnen te zien
  • Rustige plaats
  • Mooie zonsopkomst tijdens dolfijnen-tour

Minpunten Lovina

  • Veel boten die achter de dolfijnen aangaan
  • Geen schoon zeewater
Ultieme tip: Sawah Lovina Bungalows is een aanrader. Een klein paradijsje met een mooie tuin en op loopafstand van de boulevard. Nederlandse eigenaar.
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors