Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Padang Bai

7,8
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
8,0 Stranden
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Korte stop in Padangbai (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Na 5 dagen op Gili Trawangan te zijn geweest kwam ik weer aan met de boot bij Padang Bai. Helaas kwam mijn backpack niet aan, dus verbleef ik een nachtje in Padang Bai met de hoop dat mijn backpack de volgende dag misschien mee zou komen met de volgende boot. Ik had geen verwachtingen van Padang Bai, dacht dat het niet meer dan een kleine haven voor de boten naar Lombok was, maar het dorpje heeft me verbaasd. Er zijn veel accommodaties en restaurantjes, en iets verderop van het haventje vind je mooie stranden. De lokale eigenaren van de homestay waar ik sliep vertelde me over een geheime plek, achter een berg. De volgende dag brachten ze me hierheen. Om er te komen moest ik een steile berg op en af lopen, wat niet makkelijk was maar het zeker waard. Deze berg ligt achter de straat langs het haventje, en is dus te voet te bereiken. Vanaf de top van de heuvel heb je mooi uitzicht over Padang Bai, de haven en de zee. Tijdens het afdalen liep ik een stukje door de jungle dat uiteindelijk uitmondde in een prachtig baaitje. Een paar lokale jongens speelden voetbal en ik zag hier en daar wat kleine eetstalletjes. Het begon te schemeren, waardoor de zon door de palmbomen op het strand scheen en een magisch tintje aan de plek gaf. Ik heb een biertje gedronken op het strand met wat locals die prima Engels spraken en ben voordat het donker werd weer terug naar het dorpje gegaan, zoals me werd aangeraden.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Padang Bai

  • authentiek
  • niet toeristisch
  • mooie natuur

Minpunten Padang Bai

  • niet makkelijk bereikbaar
Ultieme tip: Draag goede schoenen bij het beklimmen van de heuvel, door de vele bladeren op de grond kan het erg glad zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Padang Bai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors