Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Tirtagangga

7,2
7,0 Algemene ervaring
7,0 Schoonheid
6,0 Interessant
9,0 Authenticiteit
7,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Vijvers, beelden en flora (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Roos Sekewael op 10 mei 2016

Het waterpaleis van Tirtagangga is een mooi aangelegde tuin met kleurrijke planten en bloemen en indrukwekkende bouwwerken. Het midden van de grote vijver, links als je binnenkomt, kan je bereiken via een gedetailleerd gebeeldhouwde brug met stenen draken en motieven. De vijver rechts vooraan staat vol met beelden en looptegels, zodat je over het water kan lopen en de beelden van dichterbij kan bekijken. Op de achtergrond torent een hoge, spitse fontein overal bovenuit, tevens omgeven met beeldhouwwerken als garoeda's.

Overal in Tirtagangga kom je fonteintjes tegen, maar allen zijn uniek. Water spuit uit de monden van mythische wezens, zwijnen, koeien, apen en figuren uit het hindoeïsme. Het groen van de goed onderhouden tuin steekt mooi af tegen de wit-grijze beelden.

Het waterpaleis heeft nog wat kleine vijvers gevuld met waterlelies en bijzonder ogende bomen, lijkend op bananenbomen die met hun voeten in het water staan. Daarnaast bevindt zich achter in de tuin een verhoogd platform met een kring van witte hindoeïstische godenbeelden. Ook is verderop de barong-figuur uit het hindoeïsme te vinden als groot standbeeld.

Het was rustig toen wij het waterpaleis bezochten rond 10 uur 's ochtends en we waren er in zo'n drie kwartier doorheen. Toen we het terrein verlieten stroomden de eerste grote groepen toeristen binnen. Als je vanuit Amed komt is het de moeite waard om een paar kilometer voor het waterpaleis langs de weg te stoppen om van het prachtige uitzicht over de uitgestrekte rijstvelden te genieten.

7,2
7 Algemene ervaring
7 Schoonheid
6 Interessant
9 Authenticiteit
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Tirtagangga

  • Mooie beeldhouwwerken
  • Goed onderhouden

Minpunten Tirtagangga

  • Je bent er vrij snel doorheen
  • Wat ver vanaf Kuta/Denpasar/Ubud
Ultieme tip: Breng ook een bezoekje aan de prachtige dichtbij gelegen rijstvelden!

Reizen Tirtagangga

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors