Religies

Religies

door Getaway Travel

Religie is in Indonesië zeer belangrijk. De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst mits er een oppergod aan te wijzen is. De islam, het christendom en zelfs het hindoeïsme zijn erkend door de staat.

De islam is de belangrijkste godsdienst en Indonesië is zelfs de grootste moslimnatie van de wereld. 90% van de meer dan 245 miljoen Indonesiërs hangt dit geloof aan. Desondanks is de islam geen staatsreligie, al lijkt de sharia - de islamitische wetten - steeds meer te worden toegepast als algemeen geldend. Onder de moslim aanhangers volgt ongeveer 87% de soennitische richting. Daarnaast is zo'n 10% van de bevolking christelijk en ongeveer 2% is hindoe. In Bali domineert het hindoeïsme.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Er zijn nog veel meer religies in Indonesië, maar alleen de religies waarbij een oppergod is aan te wijzen, worden door de staat geaccepteerd. De vijf religies die zeker worden geaccepteerd zijn de islam, het katholieke geloof, het protestantse geloof, het hindoeïsme en het boeddhisme.

Het hindoeïsme kent vele goden maar die goden worden samen als manifestatie gezien van één god, de Sang Hyang Tunggal, de 'Allerhoogste'. Naast de vijf wereldreligies zijn er nog tal van traditionele religies, die vooral standhouden in de meer afgelegen gebieden. Een aantal van die traditionele geloven zijn in de loop der tijd toch nog geaccepteerd door de Indonesische staat.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors