Christendom

Christendom

door Getaway Travel

Het christendom is de tweede religie van Indonesië, zo'n 8% van de Indonesische bevolking is christen. Het christendom werd pas in de 19e eeuw verspreid. Het waren de protestanten die met het missionarissenwerk begonnen in 1831. De katholieke kerk volgde hun voorbeeld in 1846 op. Het christendom heeft vooral succes gehad in die gebieden waar de islam niet echt wist te aarden.

De koloniale overheid liet de christelijke kerken niet helemaal vrij in hun doen en laten. Zo konden de kerkelijke benoemingen niet plaatsvinden zonder goedkeuring van de (lokale) overheid. Op deze manier werd de rivaliteit tussen de verschillende christelijke stromingen in het gareel gehouden. Dit zorgde er ook voor dat de missionarissen van verschillende kerken niet in het zelfde gebied actief waren.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Een bekend voorbeeld hiervan is Papua. Het zuiden was bestemd voor de katholieke missie en het noorden werd het bekeringsgebied van de protestantse kerkgenootschappen. Een vergelijkbaar systeem werd ook toegepast in andere delen van Indonesië. Flores, de Zuidoost-Molukken en West-Kalimantan zijn belangrijke katholieke gebieden.

In Ambon en omstreken, Sumba, Tana Toraja, Minahasa en de Bataklanden zijn er juist weer grote concentraties protestantse kerken te vinden. In de streng islamitische streken als Aceh, Minangkabau, Banten of Jambi werd de christelijke missie weer niet toegelaten.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors