Boeddhisme

Boeddhisme

door Getaway Travel

Het zuivere boeddhisme kent in Indonesië maar weinig aanhangers. In Banjar, op Bali, ligt nog wel de Brahmawihara Arama. Dit is een boeddhistisch klooster en meditatiecentrum, dat wordt bewoond door enkele Balinese boeddhistische monniken.

Het boeddhisme kende in de jaren dertig van de 20e eeuw een opleving, nadat de Europeanen na de onafhankelijkheid van het toneel waren verdwenen. Tegenwoordig wordt het boedhisme bijna alleen maar door de Chinese bevolking van Indonesië gevolgd, maar ook hun vorm van het Boeddhisme is niet zuiver en is een mix met het taoisme, confucianisme en voorouderverering.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Toch staat in Centraal-Java het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, de Borobudur. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlakte van ruim 60.000 km2 is het complex tegelijkertijd ook één van de grootste monumenten van de wereld.

Jaarlijks vindt hier ook één van de mooiste Boeddhistische vieringen ter wereld plaats. De geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha worden met Waisak gevierd. Duizenden pelgrims en monniken wandelen acht kilometer van Mendut naar Borobudur en dragen oranje bloemen, kaarsen en offers. De processie begint 's avonds als de maan de tempel verlicht. De kaarsen worden aangestoken en de monniken beginnen met bidden, mediteren en chanten. Het gaat de hele nacht door en het hoogtepunt is meestal de prachtige zonsopgang.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors