Islam

Islam

door Getaway Travel

Arabische handelaren hebben Indonesië tot het grootste moslimland van de wereld gemaakt. Oorspronkelijk geloofden de Indonesiërs in het animisme, een natuurlijke godsdienst waarin geestenverering een belangrijke rol speelt. In de tweede eeuw kwam daar verandering in. Via India verspreidde het christendom, het hindoeïsme en het boeddhisme zich over het westen van de archipel. Ook een relatief progressieve variant van de soennitische stroming van de Islam, vond op deze manier zijn weg.

Perlak in Aceh was in de 13e eeuw de eerste plaats waar de Islam als heersende religie werd aangenomen. Het geloof sprak het arme deel van de bevolking aan en verspreidde zich vanaf Sumatra vreedzaam over de andere eilanden. De islam vermengde zich met oude tradities en religies. Zo speelde de mystieke traditie soefisme een belangrijke rol, een combinatie van religieuze en spirituele invloeden.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

De islam van Indonesië verschilt erg van die in andere landen. Zo hebben vrouwen meer rechten en vrijheid. Indonesië is een vrij tolerant land ten opzichte van andere religies. Hoewel negentig procent van de bevolking moslim is, zijn in sommige gebieden andere geloven leidend. Denk bijvoorbeeld aan het hindoeïsme op Bali.

Indonesië heeft een multicultureel tintje, waarbij de gedachte 'eenheid in diversiteit' hoog in het vaandel staat. De paar religieuze fanatiekelingen die Indonesië, net als elk land ter wereld telt, hebben niet kunnen verhinderen dat de islam in Indonesië overwegend een tolerante weg heeft gevolgd. De meeste Indonesische moslims nemen het niet zo nauw met de religieuze regeltjes.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors