Hindoeïsme

Hindoeïsme

door Getaway Travel

Het hindoeïsme is de derde grote godsdienst van Indonesië. Meer dan 90% van de Balinese bevolking is hindoe. De Balinese versie van het hindoeïsme is echter niet te vergelijken met de Indiase vorm. Deze variant is op veel gebieden, minder strikt dan de Indiase variant. Zo speelt in tegenstelling tot de Indiase hindoes bij de Balinezen het kastensysteem praktisch geen rol, zijn de huwelijksvoorschriften vrijer, en blijven de hogere studies van de brahmanen een groot raadsel.

Voor de meeste Balinezen ligt de nadruk meer op frequente en zichtbare dramatische ceremonies en rituelen. Zichtbaar gedrag gaat boven de kleine lettertjes van het hindoeïsme. De verschillende goden van het hindoeïsme op Bali zijn slechts manifestaties van een opperwezen, de God Sanghyang Widhi.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 526 reizen naar Indonesie

Voor de Balinezen is de manifestatie van de heilige drie-eenheid het belangrijkst. Brahma de schepper, Vishnu de beschermer en Shiva de vernietiger. Deze drie-eenheid is verenigd in één god: Sang Hyang Tunggal, de 'Allerhoogste', die zich op verschillende wijzen manifesteert.

Galungan is het grootste festival van Bali en wordt iedere 210 dagen gehouden. De Balinese Hindoestanen eren hun goden die gedurende deze tien dagen het eiland zullen bezoeken. De laatste dag is Kuningan, de climax van het festival, waarbij speciale ceremonies gehouden worden voor de voorouders. Zoals je van Bali kunt verwachten, is tijdens dit festival alles tot in de puntjes versierd en een lust voor het oog.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors