Drinken Indonesië

Drinken Indonesië

door Getaway Travel

Water

Water kan je in Indonesië niet uit de kraan drinken. Wanneer je het in restaurants besteld is het gekookt of gezuiverd. Flessen (mineraal)water, aqua, is overal verkrijgbaar en niet duur. Controleer altijd of de gebottelde flessen water die je op straat koopt niet eerder geopend zijn. Veel hotels bieden gratis flessen water aan.

Let ook op wanneer je je tanden poetst: gebruik ook hier geen kraamwater voor. Laat ijsblokjes / geschaafd ijs uit je drinken want dit is vrijwel altijd bevroren kraanwater.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

Thee

Erg populair in Indonesië is thee (teh). In sommige restaurants wordt gratis een (beetje flauwe) pot geserveerd bij het eten. In de Indonesische thee zitten meestal grote ladingen suiker. Bestel teh tawar als je niet zo'n zoetekauw bent. Laat je kopje ook eerst even staan, zodat de theeblaadjes eerst naar beneden zakken. Indonesische thee is vaak erg sterk.

Thee in gebottelde flessen van het merk Teh botol is erg populair en zie je overal. De smaak ervan is erg zoet en lijkt een beetje op ice tea.

Koffie

Koffie, oftewel kopi, wordt ook veel gedronken. Deze is zoet en vaak sterk, zoals kopi tubruk. De koffie op Sulawesi is van een goede kwaliteit. In Indonesië kan zelfs de duurste koffie ter wereld gedronken worden, Kopi Luwak. Deze koffie is zo exclusief omdat de koffiebes gegeten wordt door een civetkat. De pit passeert zijn maag/darmkanaal en krijgt door dat proces zijn sublieme smaak. Deze pitten worden maar heel weinig gevonden en daarom kan de prijs van een kopje oplopen tot elf euro!

Sap

Er zijn veel vruchtenappen of smoothies te koop. Overal zie je juice bars waar je smoothie vers voor je neus wordt bereid. Je kunt zelf aangeven welke vruchten je erin wilt.

Es juice is een verfrissend drankje van geschaafd ijs met fruit of siroop. Jus alpokat is een bijzondere drank, gemaakt van avocado en met een beetje chocoladesiroop erin. Heerlijk is kelapada muda, oftewel verse kokosmelk. Ook de es cendol en de dawet van kokosnoot, jelly en schaafijs zijn erg verfrissend!

Bier

Bintang is het biermerk dat het meest gedronken wordt. In sterk gelovige gebieden is het soms helemaal niet gepast om bier te drinken en dronken op straat te verschijnen. In toeristische gebieden is er wel genoeg alcohol verkrijgbaar. Traditionele alcoholische drankjes zijn tuak (suikerpalmwijn), arak (de gedistilleerde versie hiervan) en brem (rijstwijn).

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors