Restaurants

Restaurants

door Getaway Travel

Tegenwoordig zijn in Indonesië allerlei soorten restaurants te vinden. Van Italiaan tot Chinees. Vooral op de populaire eilanden, zoals Java en Bali, is de keuze uitgebreid. Je haalt je hamburger hier ook gewoon bij McDonald's en de Kentucky Fried Chicken en de Pizza Hut zitten om de hoek! Ook Indonesië heeft grote nationale fastfoodketens, waarvan EsTeler 77 en Hoka Hoka het bekendst zijn.

Voor het meest populaire spicy Indonesische eten ga je naar een Padang-restaurant. Hier worden maaltijden geserveerd uit de keuken van de Minangkabau, afkomstig van Sumatra. De hele tafel wordt volgezet met allemaal kleine koude gerechtjes. Je eet alleen wat je lekker vindt en betaald ook alleen daarvoor. Daarna gaan de hapjes terug de vitrine in. Dit is trouwens niet onhygiënisch omdat het eten sterk gekruid en ingekookt is.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 232 reizen naar Indonesie

De karretjes met eten die je op de stoep ziet staan heten pedagang kaki lima. Vaak wordt hier ter plekke een maaltijd naar wens voor je klaargemaakt. Een warung is een simpel eethuisje in de openlucht. Deze zie je vooral in Jakarta en zijn allemaal in een ander gerecht gespecialiseerd. Natuurlijk is het extra belangrijk dat je op de hygiëne let als je hier een snack haalt.

Beste restaurant van het land

Heb je wat te vieren of gewoon zin om heel lekker te eten? Laat dan je smaakpapillen verwennen in een van de allerbeste restaurants van Indonesië : CasCades. Dit diner walhalla bevindt zich midden in de tropische jungle van Bali vlakbij Ubud. CasCades kijkt uit over prachtige valleien, tropische flora en fauna en heeft een zeer romantische, typisch Balinese sfeer.

En het eten is er natuurlijk heerlijk! De chefkok hanteert een mix van Thaise, Japanse en Balinese keukens. Ook de wijnen zijn internationaal zeer gewaardeerd. Duur? Valt hartstikke mee. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld slechts €15.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors