Recept: Tahu Isi

Recept: Tahu Isi

door Marjoleine Bosma

Kleurrijk, kruidig en vers. De Indonesische keuken is zeer divers en de gerechten zijn om van te smullen. Van Marjoleine Bosma ontvingen wij deze week het heerlijke recept voor Tahu Isi, oftewel gevulde tahu. In Indonesië wordt de populaire snack vaak verkocht bij stalletjes langs de weg, maar het kan ook prima als bijgerecht dienen!

Ingrediënten:

2 blokken tahu
3 lenteuien
3 teentjes knoflook
1 ons garnalen
2 ons halfomhalf gehakt
3 takjes bleekselderij
1 theelepel ketumbar
1/2 theelepel Trassie
1 theelepel jintan
2 eieren
Zout en peper

Saus sambal kecap:
1 rode cabe
1 ui
4 eetlepels Ketjap manis
1 citroen

Bereiden:

Gevulde Tahu:
Snij de uien en knoflook fijn. Maal of snij de garnalen zeer fijn en vermeng deze met de ui en knoflook. Snij de selderie fijn en vermeng dit met de garnalenpasta, ketumbar, trassie en Jintan, de eieren, het gehakt en wat zout en peper. Snijd de tahu in plakken van ongeveer drie centimeter dik. Snijd de plakken diagonaal door, zodat je driehoeken krijgt. Lepel met een theelepel in het midden van de lange zijkant wat tahu uit. Vul de uitsparing met het gehaktmengsel. Kluts het andere ei en wentel de tahupakketjes er doorheen. Bak de tahu in de frituur goudbruin.

Sambal kecap:
Snijd de de rode cabe in ringen (of gebruik sambal uit een potje). Snij dan de ui fijn en meng deze met de cabe. Voeg de ketjap toe, tot er een dikke saus ontstaat. Voeg daarna nog naar smaak wat citroensap toe.

Presenteer het gerecht op een leuk bordje en kies voor een garnering van wat peterselie blaadjes of rode pepers. Et voilà! Een heerlijk, authentiek Indonesisch gerecht staat binnen een handomdraai op tafel. Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors