Recept: Soto Ayam

Recept: Soto Ayam

door Samara Mey

Ank Patty is half Indisch en heeft een Molukse schoonmoeder, die haar alle geheimen van het Indonesisch koken heeft laten zien. Ank haar favoriete gerecht is Soto Ayam, een smaakvolle Indonesische maaltijdsoep. Hierbij deelt ze haar recept van dit verrukkelijke gerecht.

Bouillon

Benodigdheden:
- Getrokken bouillon van soepkip
- 1 kleine ui
- 6 teentjes knoflook
- 2 kemiri (of kenari)
- Wat terassi
- Theelepel Ketumbar
- Theelepel kunir
- 2 Sereh
- 1 Daun Jeruk
- Wat asem

Bereiden:
Trek bouillon van een soepkip. Doe het beetje droge asem in een kommetje en giet wat kokend water eroverheen. Laat dit eventjes staan, knijp dan de asem uit en filter het geheel, zodat je alleen het water overhoudt. Maak de ui, knoflook en kemiri fijn en fruit dit samen in een aparte pan met de sereh, terasi, ketumbar en daun jeruk in een klein beetje olie. Voeg hierna de kunir en het asemwater toe. Voeg naar smaak water toe en gebruik eventueel een buillonblokje om de soep op smaak te brengen.

Basisvulling

Benodigdheden:
Gebakken kipfilet (uit elkaar gehaald)
Taugé
Laksa (gebakken glasnoedels)
Gebakken uitjes
Fijngesneden selderij
Prei
Gekookt ei

Bereiden:
Bak de kip en haal deze uit elkaar. Knip de laksa in stukken en bak deze samen met de prei in hete olie. Zet een pannetje water op en kook het ei. Snij ondertussen de selderij fijn. Al deze ingrediënten, samen met de gebakken uitjes, vormen de vulling van de Soto.

Tip: Ook lekker voor de vulling zijn gebakken aardappelblokjes, frikadel, lontong en emping.

Opdienen

Leg de vulling mooi in een kom of bord en giet hier de hete bouillon overheen. Snij het gekookte ei doormidden, leg deze bovenop en eten maar!

Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors