Nachtleven Jakarta

Nachtleven Jakarta

door Getaway Travel

Als de zon ondergaat, verandert het straatbeeld van Jakarta. De drukke wegen zijn dan bijna verlaten en er hangt een ontspannen, gezellige sfeer. Jaren geleden was er rond dit uur nog niet veel te beleven. Tegenwoordig kun je uit in hippe discotheken en cafés, uit eten in chique restaurants of bijzondere evenementen bezoeken.

Uitgaan

In Jakarta is het verloop van bars en clubs groot. Er zijn allerlei soorten bars waar je je avond kan beginnen of eindigen. Er zijn cafés waar je vooral toeristen ziet, maar ook lounge-achtige bars waar je de locale soapsterren en Chinezen tegenkomt. Er zijn veel hippe clubs die bij de grote hotels horen en centraal in de stad liggen. Er zijn ook clubs boven in kantoorflats.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 234 reizen naar Indonesie

Om van club naar bar en weer naar een club te komen, zul je een taxi moeten nemen. De meeste uitgaansgelegenheden liggen niet vlak naast elkaar. Gelukkig is dit niet duur. Omgerekend sta je voor een paar euro in een club en de drankprijzen zijn ook niet bepaald hoog te noemen. Voor alcohol ben je een euro kwijt en voor frisdranken nog minder.

Aangezien uitgaan voor veel Indonesiërs vooral een dure aangelegenheid is, zul je toch hoofdzakelijk andere Europeanen, Amerikanen, Australiërs, rijke Indonesiërs en lokale dames van lichte zeden tegenkomen. Een aantal uitgaansgelegenheden hebben zich gespecialiseerd in één cultuur. Zo is er het Italiaanse Café Pisa, kunnen de Brazilianen dansen in Salsa en vind je Indiërs in Hasara.

Om te weten wat er allemaal te doen is wanneer jij in Jakarta bent, kun je het beste de lokale tijdschriften raadplegen of een ervaren stapper.

Clubs en discotheken

Een populair café is het Hard Rock Café op Plaza Indonesia. Deze Amerikaanse rockdiner is op Java uitgegroeid tot een fenomeen. Met livemuziek en concerten is het café niet alleen een leuke plek om een burger te eten maar ook dé plek om lekker te feesten. Op dit Plaza vind je het Entertainment X'nter, waar je kunt winkelen, eten en uitgaan.

Sinds 2003 is Jakarta het thuis van Centro 360, een keten uit Singapore. De club bestaat uit vijf verdiepingen en huist het Centro (discotheek), La Dolce Vita (live muziek), Yoshi's (japans restaurant), Cicada (bistro) en op het penthouse La Terazza (een privéclub voor leden van Centro 360). Je vindt Centro 360 in Dharmawangsa.

Jakarta is het thuis van tientallen karaokebars, mocht je dus van zingen houden of in een gekke bui zijn, dan is Jakarta the place to be.

Na alle moderniseringen van de stad is het nachtelijke Jakarta op diverse plekken nog altijd zichzelf gebleven, zoals in het zuiden van de stad. In BB's Bluescafé kan je terecht voor de échte, intieme concerten om vervolgens te genieten van het leven op straat. Als de zon op komt en de straten zich vullen met files is het moeilijk om je voor te stellen dat hier midden in de nacht muziek gemaakt wordt en gezellig gegeten kan worden.

Eten

In Jakarta heb je erg veel keuze als het gaat om eten. Er zijn talloze gelegenheden waar je kennis kunt maken met de Indonesische keuken. Of het nu gaat om heet gekruide maaltijden uit Padang of overheerlijke kipgerechten uit Ujung Pandang, de verschillende regio's van de archipel zijn hier goed vertegenwoordigd. Een goede plek om hiermee te beginnen zijn de kleine foodcourts. Hier ontdek je niet alleen je favoriete gerechten, maar zie je ook hoe de verschillende maaltijden worden klaargemaakt.

Internationale keuken

Je geniet hier niet alleen van de Indonesische keuken. Mocht je na een tijd reizen door Azië genoeg hebben van rijst, dan kun je hier gerechten krijgen uit Amerika, Brazilie, India, Frankrijk, Italië, Mexico, Japan en, jawel, uit Nederland. Daarbij heb je de keuze uit zowel de duurdere als de meer voordelige eetgelegenheden.

Meer rupiahs ben je kwijt in de hotels. Wil je juist goedkoop eten?Ga dan naar een van de vele fastfoodketens in Jakarta. Voor een meer authentieke ervaring ga je naar de eetstalletjes op straat.

Eetkarretjes

Gerobak of kakilimawagentje trekken door de straten lokale lekkernijen aanbieden. Gelieve wel daarbij op te letten dat het voedsel goed doorgekookt is; rauwe groentesalades kun je maar beter vermijden. Drank kun je ook het beste alleen kopen als het in gesealde flesjes wordt aangeboden. Koop je fruit alleen met schil en was het goed.

In de verschillende warungstandjes kun je ook terecht voor de lokale specialiteiten, je kunt hier goedkoper een complete maaltijd verkrijgen dan in een restaurant. In de weekenden zijn de meer populaire warungs, waar vooral in de weekenden jongeren graag de tijd doorkomen.

Autoraces

Op het eerst gezicht lijkt Jalan Sudirman in de wijk Senayan, Zuid-Jakarta, een lege straat waar weinig te beleven valt. Maar 's nachts verandert dit in een heus racecircuit. Als de cafés sluiten begint het ruige leven op straat pas écht. Dan begint hier de wereld van illegale straatraces.

De jongeren gaan in groepjes de straat op. Zij vullen de nacht met het gebrom van geïmporteerde brommers en opgevoerde auto's. Je ziet Vespa's en Ducati's staan voor de fel verlichte 24uur-ketens als McDonald's en Starbucks.

Wanneer de politieauto's om de hoek verdwijnen, worden de motoren gestart en komt de straat tot leven. Toekijkers komen uit de auto's gesneld en een vaak dronken starter begeeft zich op het midden van de straat. Iedereen mag meeracen, wat voor auto je ook hebt. De races eindigen zo snel als ze begonnen, wanneer de politiewagens weer terugkeren en een einde maken aan het gokken en racen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors