Geschiedenis Kuta

Geschiedenis Kuta

door Getaway Travel

Oorspronkelijk was Kuta een vissersdorpje en het toeristisch potentieel werd pas in 1936 voor het eerst gezien. Dat jaar richtte een jong koppel uit Californië hier het eerste succesvolle hotel op.

Door de Tweede Wereldoorlog verdween het toerisme weer uit Kuta en het plaatsje leek tot de jaren zestig in de vergetelheid te zijn geraakt. Tien jaar later was dat al lang niet meer zo: Kuta werd de tussenstop van de hippiereiziger, op weg van India naar Australië.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

Goedkope hotels

Binnen een paar jaar werd het lege gebied rondom de stranden volgebouwd met hotels, guesthouses restaurants en winkels. Toeristen die wat meer geld te besteden hadden volgden. Naast de goedkope accommodaties, waar je voor een dollar per nacht terecht kon, schoten luxe bungalowhotels uit de grond. In de jaren tachtig was het duidelijk dat het rustige Kuta van vijftig jaar terug ver te zoeken was.

Bomaanslag Kuta

Vooral Australiërs domineerden de toeristenscene, maar de populariteit van Kuta zou na 12 oktober 2002 een dieptepunt bereiken. Op die avond werden door een bomaanslag in een discotheek in Kuta 202 mensen gedood, bijna de helft daarvan was Australisch en de andere grote groep bestond uit lokale Balinezen.

De toeristische sector van Kuta werd door de aanslag zwaar getroffen en veel Balinezen verloren hun inkomsten door het wegblijven van toeristen. Kuta leek wel een spookstadje, maar het toerisme is tegenwoordig weer helemaal teruggekeerd.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors