Winkelen Java

Winkelen Java

door Getaway Travel

Shoppen kunnen Indonesiers als de besten. Als je van winkelen houdt kun je in een van de malls of warenhuizen terecht. Wil je tegelijk nog wat cultuur snuiven? Neem dan een kijkje op een van de vele markten.

Winkels

In de meeste grote steden van Java zijn er wel een aantal grote malls met honderden winkels. Er is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels, winkels met huishoudelijke artikelen en zelfs autodealers. Vaak is er bij de hoofdingang een informatieloket waar je een brochure kan krijgen waarin je een lijst met alle winkels kan vinden.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

De 'malls' hebben zich in de loop der tijd ontwikkeld van een plek waar je kan winkelen tot een plek waar je ook voor recreatie terecht kan. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer bioscopen, kunstijsbanen, spelhallen, klimwanden, kinderattracties, en verschillende soorten restaurants te vinden.

Pasars

Indonesiërs kopen al generaties lang hun voedsel op de traditionele markten, de pasars. De term pasar refereert tegenwoordig naar een drietal varianten. Het kan gaan om een aantal groentenverkopers die met hun karretjes door de woonwijken trekken. Het kan ook gaan om een tijdelijke plek waar verkopers in de morgen samenkomen om hun producten te verkopen. En tenslotte worden ook de permanente marktgebouwen gedekt door de term.

Op deze pasars worden in principe dezelfde soort producten verkocht. Je vindt hier voornamelijk fruit, groente, vlees, vis, specerijen en huishoudelijke artikelen. Het aanbod varieert afhankelijk van de omwonende etnische groepen. Als er bijvoorbeeld veel Indiërs in de buurt wonen zullen er meer Indiase specerijen verkocht worden.

Supermarkten zijn populair onder de midden- en hogere klasse, maar te duur voor de armen. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de waren. Het is de bedoeling dat je door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaalt. Belangrijk daarbij is dat je het hoofd koel houdt. Het helpt als je van tevoren al een beetje weet wat iets kost.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors