Eten en cultuur Yogyakarta

Eten en cultuur Yogyakarta

door Getaway Travel

In Yogyakarta hoef je niet ver te zoeken als je wilt gaan eten. Overal vind je restaurants, voedselstalletjes en voedselkarretjes die door de stad trekken. Yogyakarta stond altijd bekend om de zoete gerechten.

Lokale specialiteiten

Tegenwoordig kun je niet alleen van de lokale specialiteiten genieten maar ook van maaltijden uit andere delen van de archipel, uit China en Japan. Fijn nieuws voor de fastfoodverslaafde: in de malls zijn de bekende fastfoodketens vertegenwoordigd .

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Wil je low-budget lekker eten? Dan is Yogyakarta echt iets voor jou. Ga bijvoorbeeld naar de wijken Pasar Kembang en Sosrowijayan ten zuiden van het treinstation. Hier vind je allerlei goedkope restaurants waar je Westerse en Indonesische maaltijden krijgt voorgeschoteld. In Prawirotaman, in het zuidoostelijke gedeelte, is het ook mogelijk om goedkoop en lekker te combineren.

Culturele voorstellingen

Na het eten zijn er tal van manieren waarop je je kunt vermaken. Aangezien Yogyakarta het culturele centrum van Java is, heb je een ruime keuze uit de culturele voorstellingen die worden gegeven.

Wayang is het typisch Javaanse schimmenpoppenspel. Wayang kulit of wayang golek is een schaduwspel van bewerkte leren poppen. Tijdens wayang orang wordt dit schaduwspel door acteurs en actrices uitgevoerd. Aangezien de wayangvoorstellingen altijd worden begeleid door een gamelanorkest kun je tijdens zo'n voorstelling ook wat meekrijgen van de traditionele muziek van Indonesie.

Op verschillende plekken in de stad kun je kijken naar dansopvoeringen. In het keraton worden bijvoorbeeld dagelijks voorstellingen gegeven. In de grote hotels zijn vaak ook dansopvoeringen te zien, het authentieke aspect is dan echter ver te zoeken.

Festivals

In Yogyakarta worden een aantal grote festivals gehouden tijdens de Ramadanmaand. De Sekaten-ceremonie bijvoorbeeld, ter ere van de geboorte van Mohammed de profeet. De bewoners van Yogyakarta geloven dat ze door het luisteren naar de gamelanmuziek een mooie toekomst krijgen toebedeeld. Tijdens Gerebeg Mulud, aan het einde van de Ramadan, worden grote optochten gehouden met bewakers van het kraton.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors