Rivieren en meren

Rivieren en meren

door Getaway Travel

In Indonesie vind je in het landschap een aantal grote rivieren die in de bergen zijn ontstaan en zo als brede stromen naar lager gelegen gebieden stromen. Vooral de grote eilanden beschikken over deze grote rivieren die het hele oppervlak doorkruisen.

Voorbeelden zijn de Brantasrivier in Java, de Musirivier in Sumatra en de Kapuas en de Baritorivier in Kalimantan. De Javaanse rivieren stromen richting het noorden en komen uit in de Javazee. Deze rivieren zijn relatief lang, zo heeft de Solorivier vlakbij de zuidkust een afstand van zo'n 600 kilometer afgelegd ze de Javazee bereikt.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Transport over de rivieren

In Kalimantan vind je een aantal indrukwekkende rivieren die nog steeds belangrijk zijn voor de transport over het eiland. Hier vind je de langste rivieren van Indonesie. De Sungai Kapuas die richting het westen stroomt is ruim 600 kilometer lang, de in oostelijke richting stromende Mahakam en zuidwaartse Sungai Barito zijn ongeveer 500 kilometer lang.

Maar ook de meren van Indonesie zijn niet de kleinste. In Sumatra ligt het Tobameer dat met een oppervlakte van 1700 km2 het grootste meer is van Zuidoost-Azie.

Bovendien is het met een diepte van 450 meter het diepste meer ter wereld en met 900 meter een van de hoogstgelegen meren ter wereld. In kalimantan zijn er zo'n 110 meren, een aantal grote vind je bij Jempang (15.000 ha), Semayang (13.000 ha) en melintang (11.000 ha). De grootste meren van Papua zijn de Danau Paniai, voorheen de Wisselmeren, en het Danau Sentani bij Jayapura.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors