De 5 mooiste vulkanen op Bali

De 5 mooiste vulkanen op Bali

door Maurice Kosterink


De vulkanen op Bali zijn niet zomaar vulkanen. Sommige zijn namelijk heilig. Vanaf de toppen  bespieden de goden de mensen op aarde. Van de toerist die op zijn handdoekje ligt te bakken op Nusa Penida tot de boeren in de rijstvelden.

Maar de goden zijn niet de enige reden waarom de vulkanen op Bali heilig zijn. Het gezicht van de groene bergen die boven alles uitkomen, is al mythisch te noemen. Wij zetten vijf van die legendarische vulkanen op Bali op een rij. Kijk je mee of de goden thuis zijn?

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

5. Gunung Patas trakteert je op een stukje ongerepte natuur

Met een hoogte van maar liefst 1.412 meter, is Gunung Patas is de grootste vulkaan in Bali Barat National Park. Een enorme hike naar de top, die je niet in je eentje beklimt. . Zo is de kans groot dat bantengs en luipaarden stiekem met je mee omhoog klauteren. Misschien gaat de Balinese spreeuw ook nog een stukje met je mee.

4.  Mount Merbuk is het broertje van de Gunung Patas

Een andere belangrijke heilige top in  Bali Barat National Park is Mount Merbuk. De 1.386-meter hoge vulkaan op Bali is ietsje kleiner dan zijn grote broer, maar dat maakt het hiken niet minder leuk. Klim zo vroeg mogelijk in de ochtend naar boven. Je geniet dan niet alleen een waanzinnige zonsopkomst, maar het is ook nog eens een stuk koeler. 

3. Gunung Batur is nog regelmatig actief

De 28500 jaar oude Gunung Batur is af en toe nog actief. De laatste uitbarsting van deze vulkaan op Bali was in 2000. Ondanks dat Gunung Batur af en toe nog brult, kan je hem toch beklimmen. Hoewel je daar wel een vroege vogel voor moet zijn, de hike vertrekt om vier uur ‘s ochtends al!

2. Gunung Bratan bestaat uit drie calderameren 

Gunung Bratan is eigenlijk geen Balinese vulkaan, maar een heel vulkanisch complex bestaande uit drie calderameren en kleinere vulkanen, zoals Gunung Batakaru. In dit complex kom je misschien wel de bekendste tempel van Bali tegen: Pura Ulun Danu Bratan.

1. Gunung Agung is de vulkaankoning van Bali

De meer dan drieduizend meter hoge Gunung Agung steekt met kop en schouders boven alle andere vulkanen op Bali uit. De Nederlanders noemden de vulkaan niet voor niets ‘de piek van Bali’. Naast de hoogste is het ook de heiligste vulkaan. De Balinese goden waken  vanaf deze toppen over het eiland. 

Ben jij nu op zoek naar je wandelschoenen om alle vulkanen op Bali te bewandelen? Bekijk hier ons reisaanbod en geniet van de mooiste vulkanen op Bali.

Fotocredits: Ni Nyoman Ira Santi Wedari | budibudz | DavideGorla | Jesse Wagstaff

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors