Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Bezienswaardigheden Jakarta

Jakarta beschikt over een aantal highlights die je gezien moet hebben tijdens je vakantie in de hoofdstad van Indonesië. Veel bezienswaardigheden in Jakarta hebben associaties met het verleden zoals het onafhankelijkheidsplein Medan Merdeka en het plein Taman Fatahillah. Lees verder

Jakarta beschikt over een aantal highlights die je gezien moet hebben tijdens je vakantie in de hoofdstad van Indonesië. Veel bezienswaardigheden in Jakarta hebben associaties met het verleden zoals het onafhankelijkheidsplein Medan Merdeka en het plein Taman Fatahillah.

Spring in een tuktuk en meng je in het chaotische, toeterende verkeer van Jakarta. Maak tijdens je vakantie in Indonesië een rondreis langs alle attracties van haar bruisende hoofdstad. Van het onafhankelijkheidsplein en de musea op Taman Fatahillah tot de oude haven Sunda Kelapa.

De mooiste bezienswaardigheden van Jakarta

Midden in het centrum van Jakarta ligt Medan Merdeka, een van Jakarta’s bekendste bezienswaardigheden en een goed startpunt van je stedentrip. Het onafhankelijkheidsplein staat symbool voor de vrijheid van Indonesië. Het Monas Nationaal Monument siert het midden van het plein.

Duik het Nationaal Museum in om meer te weten te komen over de geschiedenis van Indonesië. Het oudste museum van het land ligt aan de westzijde van Medan Merdeka. Aan de andere kant van het onafhankelijkheidsplein ligt de Istiqlal Moskee. De nationale moskee van Indonesië biedt plaats voor maar liefst 120.000 bezoekers.

Taman Fatahillah Musea

Nog meer geschiedenis vind je op Taman Fatahillah in de wijk Kota, ook wel bekend als Oud-Batavia. In de koloniale tijd vormde dit plein het bestuurlijke centrum van Jakarta. Drie voormalige regeringsgebouwen uit die tijd zijn vandaag de dag omgetoverd tot musea.

Het voormalige stadhuis huisvest het Museum Sejarah Jakarta, het historisch museum. Wat in de koloniale tijd de Nederlandse Hervormde Kerk was, is nu het Museum Wayang. En in het Hof van Justitie vind je tegenwoordig Museum Seni Rupa, het Fine Arts and Ceramics Museum. Voor liefhebbers van kunst en cultuur is er het Jakarta Art and Culture Center, ook wel bekend onder de naam Taman Ismail Marzuki.

Na een bezoek aan een van de musea plof je neer in Café Batavia voor een drankje of een lunch. Of ga op zoek naar het lekkerste streetfood van Jalan Sidoarjo. Neem ook een kijkje bij Kali Besar, een groot kanaal dat ten westen van Taman Fatahillah ligt. Hier zie je onder meer de oude Nederlandse ophaalbrug de Chicken Market Bridge.

Sunda Kelapa: Jakarta’s oude haven

Vervolg je stedentrip met een bezoek aan de oude haven Sunda Kelapa, een van de highlights van Jakarta. Hier loop je langs de overblijfselen van Kasteel Batavia en bezoek je het Maritiem Museum Bahari. Tegenwoordig vertrekken vanuit Sunda Kelapa boten naar de andere eilanden van Indonesië.

Wanneer je Jakarta’s highlights hebt gezien, vervolg je je rondreis door Indonesië naar de andere eilanden. Heb je daar geen tijd voor tijdens je vakantie? Zoek dan Taman Mini Indonesia op. In dit 160 hectare grote complex ten oosten van Jakarta is elke regio van het land vertegenwoordigd. 

Reizen Jakarta

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors