13-potige slurpslak gespot bij Bali

13-potige slurpslak gespot bij Bali

door Elsemieke Land

17 november 2016

Dat Bali een paradijs is om te duiken en snorkelen hoeven we je niet meer te vertellen. Steek je hoofd onder water en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Observeer schildpadden, reuzenmanta's, zonvissen en de mooiste koraalriffen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 234 reizen naar Indonesie

Maar wat reiziger Emeric Benhalassa afgelopen maand tegenkwam tijdens het duiken is wel heel opmerkelijk. Over de zeebodem waggelde een dertienpotige slurpende zeeslak met een opblaasbaar hoofd, ook wel de Melibe Viridis genoemd. Gelukkig had Emeric zijn onderwatercamera mee en legde hij het buitenaards ogende wezen vast. Bekijk de beelden in de video hieronder.

Slurpslak

De Melibe Viridis komt onder andere voor in de Rode Zee en voor de kust van Mozambique en Indonesië. Hij blaast zijn kop en mond op om zichzelf van eten te voorzien, wat ook te zien is in de video. Wanneer de kleine haartjes op zijn bek in aanraking komen met een prooi, sluit de bek en krimpt zijn kop weer. Op deze manier eet de slurpslak zeediertjes en algen die hij op de tast op de zeebodem vindt. Ook leuk om te weten: de Melibe Viridis voelt zich als een vis in het water, want hij kan zowel op zijn kop, als van links naar rechts en van voor naar achter zwemmen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors