Zusjes Wijsen helpen plastic te verbannen in Bali

Zusjes Wijsen helpen plastic te verbannen in Bali

door Samara Mey

1 april 2016

Het paradijselijke Bali genereert dagelijks zo'n 680 kubieke meter aan plastic afval. Twee tienerzusjes uit Bali besloten dat zij genoeg hadden van de grote hoeveelheid plastic en begonnen een beweging tegen plastic tassen. Uiteindelijk lukte het de zusjes om de gouverneur van Bali te overtuigen om per 2018 de plastic tas volledig uit te bannen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Bye Bye Plastic Bags Movement

De veertien jaar oude Melati en haar twaalfjarige zusje Isabel Wijsen startten drie jaar geleden de Bye Bye Plastic Bags Movement. Namens deze beweging geven de zusjes lezingen op scholen door heel Bali en organiseren zij speciale opruimdagen, waar klassen gezamenlijk het strand vrijmaken van al het plastic.

Plastic per 2018 verbannen

Gelukkig zijn deze opruimdagen over een paar jaar niet meer nodig. Na drie jaar vol petities en strandopruimingen wisten de zusjes de gouverneur van Bali te overtuigen om per 2018 plastic volledig uit te bannen.

Belang van educatie

Na dit triomfantelijke moment zijn de zusjes niet stil gaan zitten. Volgens hen hangt verandering volledig samen met educatie. Daarom zijn Melati en Isabel nu druk bezig met het ontwerpen van een educatief boekje, waar bijvoorbeeld in staat hoe je jouw eigen milieuvriendelijke tas kunt maken.

Bekijk hieronder de TED-talk van de zusjes Wijsen:

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors