De drie gaafste duikfilmpjes van Raja Ampat

De drie gaafste duikfilmpjes van Raja Ampat

door Nena van Bakel

Ga je naar de Raja Ampat-eilanden? Dan onderneem je ongetwijfeld een duiksessie in de mooiste onderwaterwereld van de wereld. En nee, dit is niet overdreven. De biodiversiteit in deze helderblauwe wateren is namelijk de grootste op onze wereldbol. En die móét je ontdekken.

Lastig alleen, om je zoiets voor te stellen. Tenzij je misschien het Great Barrier Reef bezocht hebt. Maar om je (alvast) een idee te geven van deze mysterieuze wereld onder water, hebben we speciaal voor jou de drie meest prachtige duikvideo's van Raja Ampat verzameld. Dus leun achterover, zet die speakers aan en… geniet!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

3. Diving Raja Ampat

In deze fantastische National Geographic-achtige video reis je mee door de onderwaterwereld van Raja Ampat. Je ziet koraal in alle kleuren, imense visscholen met hun eigen ecosysteem en gecamoufleerde zeewezens die uitrusten in het zand. En terwijl je deze rustgevende beelden in je opneemt, word je helemaal zen van de monotone stem van de commentator op de achtergrond.

Maar schrik niet! Plots zwelt de muziek op en zwemmen de vissen angstig snel heen en weer . Als in een echte natuurfilm speelt overleven ook hier een grote rol. Maar geen zorgen, geen bloedige tafaerelen spelen zich af in deze fijne waterfilm. De muziek zorgde er alleen even voor dat je ondertussen niet al in slaap was gevallen.

2. The Color of Life

The Color of Life doet zijn naam zeker eer aan. Want wát een kleuren vind je onder water bij deze eilanden. En denk niet aan geel, rood en groen. Nee, denk aan matte lila, fel fluor blauw en licht tot donkergroene spikkels afgewisseld met bruinrood gekleurde strepen. De vissen hier zijn van een geheel ander kaliber dan wij gewend zijn!

Kleuren waarvan je dacht dat ze alleen bestonden door vele kleuren verf te mengen, bestaan hier gewoon in de vorm van koraal of in de vorm van een vis.

1. This is Raja Ampat

In deze video geniet je in het begin ook even van het spectaculaire uitzicht op de eilanden, waarna je onder water duikt. Laat je verrassen door bijzonder scherpe beelden van vliegensvlugge visscholen, absurde onherkenbare zeewezens en golvend regenboogkleurig koraal.

Daarnaast bevat deze video bijzondere close-ups variërend van roze gekleurde mini-krabjes tot camouflerende haaien en rondsluipende zee-insecten. Na het zien van deze video ben je ongetwijfeld overtuigd: op naar Raja Ampat!

Sta jij nu ook te (water)trappelen om naar Raja Ampat te gaan? Stel hier de beste reis samen!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors