3 redenen waarom je Bali op de fiets in plaats van op de scooter moet ontdekken

3 redenen waarom je Bali op de fiets in plaats van op de scooter moet ontdekken

door Nena van Bakel

Oké, dus je bent op het prachtige Bali beland en nu ben je van plan om het eiland te ontdekken. Maar opeens slaat de twijfel toe. Je ziet iedereen hier rondrijden op scooters, maar eigenlijk wilde jij als oer-Hollander gewoon lekker de fiets pakken tijdens je rondreis over Bali.

Maar ja, de lokale bevolking weet natuurlijk wat het beste vervoersmiddel is, dus besluit jij ook een scooter te huren. Stop! Dit is namelijk helemaal niet het beste idee. Op de fiets verken je Bali pas écht. Benieuwd waarom? De volgende drie redenen leggen je uit waarom je Bali op de fiets minstens zo mooi is als Bali op de scooter.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

1. Optimaal genieten van de natuur

Op de fiets geniet je in volle glorie van de natuur. Stapvoets rijd je urenlang over het Balinese platteland, terwijl je hier en daar even stopt en in alle rust geniet van het golvende heuvellandschap vol rijstvelden en bergen.

Op de brommer wordt dat genieten in alle rust nog een hele opgave. Wat dacht je van het oorverdovende geluid van de brommer, waardoor je maar moeilijk aan je medereizigers vertelt wat voor mooie berg daar aan de linkerkant van de weg ligt? Of de kleine hobbelende paadjes, waar je nogal moeilijk met je scooter overheen rijdt? Dat gaat met de fiets toch een stuk makkelijker.

2. Safety first

Laten we eerlijk zijn, een brommer berijden is niet altijd even veilig. Zeker niet wanneer je dit in een vreemd land doet waar er net iets andere verkeersregels gelden dan je gewend bent. Wist je bijvoorbeeld al dat de mensen op Bali links rijden?

Met de fiets mag je niet eens op de grotere wegen rijden en voorkom je dus sowieso het gevaar van het wilde, linksrijdende verkeer. In plaats daarvan, peddel jij op je gemakje voort over de rustige binnendoorwegen die je langs de huizen van de lokale bevolking voeren.

3. Je houdt rekening met de natuur

Misschien is het milieu geen reden die direct invloed heeft op jouw ervaring, maar daardoor is dit argument niet minder belangrijk. Door naar Bali te vliegen, stoot je namelijk al ontzettend veel slechte gassen uit en die doen de aarde weinig goeds.

Neem daarom op Bali de fiets, waarmee je geen schadelijke gassen uitstoot en bovendien de natuur niet verstoort. Het Godeneiland heeft al genoeg geleden onder de massale komst van het toerisme, nietwaar?

Ben jij enthousiast geworden om Bali te verkennen op de fiets? Bekijk hier de beste rondreizen naar Bali!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors