Brenda van Veen Back to basic op paradijselijk Gili Trawangan

Back to basic op paradijselijk Gili Trawangan

door Brenda van Veen

Als wij voor vertrek verschillende mensen vragen naar hun Bali tips roept het merendeel vrijwel direct: ‘The Gili’s’. De naam komt ons niet bekend voor en een kleine online speurtocht volgt. De plaatjes die in beeld verschijnen zien er goed uit en eiland Gili Trawangan wordt ingepland in onze route.

Ons Gili avontuur begint al met een fantastische boottocht. Boven op de boot met een heerlijk windje en prachtig uitzicht. Als we nooit aankomen is het ook goed, dit is genieten! Diverse vliegende vissen worden gespot en met prikkende ogen van het opspattende zoute water turen we geconcentreerd de zee af in de hoop nog een dolfijntje te spotten. Als het vrolijk kwebbelende Canadese meisje naast me midden in een zin begint te gillen, besef ik me dat ik dat dolfijntje zojuist gemist heb. Gelukkig kan ik de rest van de reis meegenieten van haar gejubel en hoop ik op de terugreis meer geluk te hebben.

Gili Trawangan komt in zicht. We kunnen de paardenkarretjes al zien en het strand is gevuld met mannetjes die enthousiast naambordjes in de lucht houden. We banjeren vanaf de boot door het laatste stukje zee en vinden al snel een mannetje met onze namen op zijn bordje. We worden naar zijn paardenkarretje gebracht en worden er vakkundig in gepropt. Van tevoren had ik hier zo naar uitgekeken. Het autoloze Gili Trawangan, waar het enige vervoer de fiets of paard en wagen is. Romantisch leek het me. Samen in een paardenkarretje op weg over een tropisch eilandje! Het droomwolkje boven mijn hoofd spat uiteen bij het zien van het paard. Slecht verzorgd en overduidelijk niet ontzettend fit. Het voorgestelde romantische ritje wordt een hobbeltocht waarbij ik mijn schuldgevoel probeer te negeren. Als de paardenallergie van vriendje dan ook nog eens in heftige mate de kop opsteekt, is de lol er toch echt wel vanaf.

Gelukkig maakt de verschijning van het Desa Dunia Beda Resort een hoop goed. Een prachtig resort,  gelegen op het rustige stuk van het eiland. De ontvangst is fijn en ons hutje brengt het romantische gevoel weer helemaal terug. Zoals op de meeste plekken van het eiland beschikt het hutje over een zoutwaterdouche en slechts een kleine stenen kan met zoet water. Geweldig! 

We genieten van elke minuut op het paradijselijke Gili Trawangan. Al hobbelend fietsen we het eiland rond waarbij we in het donker nog weleens een zaklampje nodig hebben om de geiten, kippen (en belangrijker) de kokosnootbomen te ontwijken. We doen wat dansjes in de gezellige barretjes en vriendje vermaakt zich met de meest prachtige duiken. De zonsondergang bekijken we onder het genot van een koud biertje en met getrommel op de achtergrond. We genieten van de relaxte hippiesfeer en het mystieke tintje dat de geluiden van de moskee aan het eiland geven. 

Gili Trawangan is een paradijsje dat je niet mag missen.

Over Brenda

Ik ben een 29-jarige kwebbelkous met een passie voor reizen, cultuur en religie. Daarnaast ben ik een tikje impulsief en heb ik een belachelijke angst voor ongevaarlijke beestjes. Dit laatste weerhoudt me er echter niet van om te reizen!

Van kleins af aan heb ik altijd de wens gehad om een reis te maken naar Indonesië. De voornaamste reden hiervoor was de geschiedenis van mijn opa, die als soldaat diende in Nederlands-Indië. In onze typisch Hollandse familie was dankzij mijn opa de Indische keuken ook altijd goed aanwezig.

Na jaren reizen door andere landen kreeg ik vorig jaar eindelijk de kans om voor drie weken af te reizen naarBali & Gili Trawangan. Een prachtige reis met geweldige ervaringen. Geen doorgewinterde Indonesië reiziger dus, maar iemand die alles voor het eerst heeft ervaren. Voor Indonesië.nl blog ik dan ook graag over de 'eerste keer' Indonesië!

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors