Sjoerd en Betty Dolfijnentocht

Dolfijnentocht

door Sjoerd en Betty

Zes uur in de ochtend gaat de wekker, want we hebben een dolfijnentour geboekt. We hebben deze dieren eerder gezien, maar dan in Australië, en in een geheel andere situatie. Om half zeven worden we opgehaald vanaf ons hotel en rijden richting Den Pasar, de hoofdstad van Bali. Daar aangekomen staat er brood, fruit en wat te drinken voor ons klaar. Vanuit het hotel hebben we ook een lunchpakket meegekregen, dus die bewaren we maar. Het ontbijtje gaat er lekker in en er wordt enige uitleg gegeven.

We vertrekken vanuit Benoa Harbour. Sit down, hang on and let's go. Met een snelle speedboot gaan we naar het zuiden van Bali, want daar zijn altijd dolfijnen, tuimelaars om precies te zijn. Is dit niet het geval, dan mogen we volgende keer kosteloos mee.

In totaal zijn we met acht personen. De speedboot vaart eerst rustig en de mannen van de tour praten ons nog even bij over de tocht. Dan geven ze aan veel gas te gaan maken. Onze boot danst over het water met zo’n zeventig kilometer per uur. Een geweldige ervaring, maar filmen en foto’s maken is onmogelijk.

Dan zien we de dolfijnen ineens. Het zijn er best veel. Ze zwemmen allemaal naast en voor de boot, echt een geweldig gezicht. Ze zijn hier iedere dag, al zeggen de mannen wel dat ze iedere keer opnieuw moeten zoeken.

Benoa was een voormalig vissersplaatsje en is nu een watersportcentrum met jetski’s, motorboten, duikerscentra, bars en veel hotels. Het Bumbu Bali restaurant hier moet je zeker eens proberen. Men serveert hier nog de originele Balinese gerechten en hun koksschool geeft hier ook nog een kookcursus. Je geeft je op voor deze dagcursus en mag zelfs mee naar de markt om inkopen te doen. Vooral de markt, die overigs niet te vergelijken is met de onze, moet je meemaken. Je ziet hier kruiden en specerijen uit de hele wereld. De markt is een prachtig schouwspel van loven en bieden. Ook ligt hier iedere dag groente, fruit en vlees. Daarnaast ruik je alles. Het is niet altijd even aangenaam, maar je moet het toch zeker even zien en meemaken.

Dan is het weer tijd om naar het hotel terug te keren. Het is nog vroeg, dus even naar het zwembad om op te frissen en een paar baantjes te zwemmen. Vervolgens gaan we naar de boulevard achter het hotel om ergens te lunchen. Uiteindelijk komen we bij een gezellig tentje met een mooi uitzicht op de zee.

Lekker rustig even eten en nog even nagenieten van onze dolfijnentour. Zo’n dag vergeet je nooit meer. Maar ook dolfijnen nabij Sanur bij Turtle Island zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Je boekt voor deze trip en wordt dan bij je hotel opgepikt. Vanuit daar ga je richting Turtle Island, waar je bij een soort café aan het water komt. Daar krijg je uitleg en een lekker fris drankje. Je kleren kunnen in een kluisje en je krijgt een zwemvest. Sieraden kun je inleveren bij de taxichauffeur. Dan ga je met een boot naar een ponton op zee waar de dolfijnen op je wachten. Een fantastische ervaring met hele mooie dieren waar je diverse spelletjes mee kunt spelen. Neem vooral je filmcamera en je fototoestel mee. Dit wordt geheel kosteloos voor je verzorgd. Na afloop kun je douchen en staat er een lekker koel drankje voor je klaar. Dan brengt de taxi je weer terug naar het hotel.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors