Brenda van Veen De Kuta Experience

De Kuta Experience

door Brenda van Veen

Veel toeristen trekken jaarlijks naar Bali en blijven rond Kuta en omgeving hangen. Het is dan ook één van de plaatsen op het prachtige Indonesische eiland die de meeste mensen van naam kennen. 

Ik ga zeker niet beweren dat wij alleen de afgelegen plekjes opzoeken tijdens onze reizen. Veel  plekken zijn nou eenmaal zo goed bezocht, omdat ze ook daadwerkelijk de moeite waard zijn. Omdat we slechts 2,5 week de tijd hadden tijdens onze Bali reis, kozen ook wij voor een aantal meer toeristische plaatsen. Maar Kuta en omgeving stond toch wel heel laag op het lijstje.

Helaas ontkwamen we niet aan een overnachting in de drukkere regio van het eiland. Met het oog op de aanstaande terugreis kozen we voor Seminyak als laatste verblijfplaats. Ons hotel daar was heerlijk en een dagje shoppen kun je er goed. Het is echter wel zoeken naar het ‘echte’ Indonesië. De barretjes en restaurants varieerden van Mexicaans tot Italiaans en het kostte ons de eerste avond dan ook ruim twee uur voor we een Indonesische maaltijd gevonden hadden. De rest van de avond hebben we besteed aan het bewonderen van een aantal enorme clubs die dan wel weer de moeite waard zijn om eens te zien.

Onder het motto ‘we zijn er nu toch’ besloten we onze laatste avond door te brengen in Kuta. Wij wilden die nummer één trekpleister voor de Australische toerist wel eens met eigen ogen bewonderen. Vergeleken met de prachtige en vooral rustige plekken eerder in de reis, waren we hier voor ons gevoel regelrecht een light-versie van de hel ingelopen. Het had werkelijk een stad in elk land kunnen zijn. Het ‘echte’ Indonesië wat we in Seminyak al moeilijk herkenden, was hier simpelweg onvindbaar. Zelfs op ons bord was het ellende. Geen heerlijke smaken en geurige kruiden. Een smakeloze bami goreng met misschien wel de smerigste saté die ik ooit op mijn bord heb gevonden. We hebben de avond afgesloten in één van de grotere clubs en gingen zeker niet doodongelukkig naar huis. Maar voor ons was Kuta ‘eens maar nooit weer’!

Over Brenda

Ik ben een 29-jarige kwebbelkous met een passie voor reizen, cultuur en religie. Daarnaast ben ik een tikje impulsief en heb ik een belachelijke angst voor ongevaarlijke beestjes. Dit laatste weerhoudt me er echter niet van om te reizen!

Van kleins af aan heb ik altijd de wens gehad om een reis te maken naar Indonesië. De voornaamste reden hiervoor was de geschiedenis van mijn opa, die als soldaat diende in Nederlands-Indië. In onze typisch Hollandse familie was dankzij mijn opa de Indische keuken ook altijd goed aanwezig.

Na jaren reizen door andere landen kreeg ik vorig jaar eindelijk de kans om voor drie weken af te reizen naarBali & Gili Trawangan. Een prachtige reis met geweldige ervaringen. Geen doorgewinterde Indonesië reiziger dus, maar iemand die alles voor het eerst heeft ervaren. Voor Indonesië.nl blog ik dan ook graag over de 'eerste keer' Indonesië!

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors