Batik week 2014

9 oktober 2014 door Getaway Travel

De jaarlijkse Batik Week van Pekalongan vindt nog tot 12 oktober plaats in het Jetayu Cultural Area in Pekalongan, Centraal-Java. Tijdens de zesde editie van dit evenement is de mooiste batik van Indonesië te zien. Batikdoeken zijn in Indonesië een van de meest gewaardeerde culturele erfgoedproducten, met diepe symbolische waarden.

Pekalongan staat vooral bekend om de Batik Pesisir met levendige kleuren en patronen. Bezoekers kunnen in en rond het Jetayu Sport Center 140 kraampjes met de prachtige doeken bezichtigen. Allerlei kleine en grote bedrijven uit de private en gouvernementele sector doen mee.

Straattheater

Naast de kraampjes worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo is er een modeshow, een grote uitverkoop, een batik carnaval en een lantaarnfestival. Het hoogtepunt van de week is de straattheatervoorstelling rond Jetayu. Het hele gebied verandert in een groot podium, waar een bijzondere batik-show met licht- en visuele effecten wordt gehouden.

Tijdens de Batik Week vindt er ook het Indonesisch Culinair Festival plaats. Bezoekers kunnen zich verwennen met de lekkerste gerechten uit Pekalongan en andere Centraal-Javaanse steden.

Pekalongan ligt zo’n honderd kilometer ten westen van Semarang en is goed bereikbaar met de trein.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors