Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Zeventigste Onafhankelijkheidsdag Indonesië

12 augustus 2015 door Paulien Tak

De zeventigste Onafhankelijkheidsdag van Indonesië vindt volgende week plaats. Op 17 augustus worden over de gehele archipel verschillende ceremonies, feesten en activiteiten georganiseerd om te vieren dat Indonesië in 1945 onafhankelijk werd van Nederland. 

De dag begint met een plechtige ceremonie bij het Nationaal Paleis in Jakarta. Uitverkoren studenten uit het hele land dragen de opgevouwen vlag voordat deze gehesen wordt. De gelegenheid wordt bijgewoond door de president, de vice-president, het kabinet en andere hooggeplaatste gasten. 

Daarna worden er door de hele archipel activiteiten georganiseerd. Onder andere wedstrijden kroepoek eten en het maken van de lekkerste Nasi Tumpeng vinden plaats. Ook erg populair is Panjat Pinang, een palmboom klimcompetitie. Hierbij wordt een paal ingevet met een mengsel van klei en olie, waarna deelnemers zo snel mogelijk naar de top moeten klimmen om hun prijs te bemachtigen.

Rood en wit

Tijdens de onafhankelijkheidsviering wordt het hele land versierd met rode en witte attributen. De kleuren van de Indonesische vlag. Ook de woorden Dirgahayu Republik Indonesia, wat lang leve de republiek Indonesië betekent, zullen overal zichtbaar zijn. 

17 augustus 1945 

Driehonderd jaar lang was Indonesië een kolonie van Nederland. Op 17 augustus 1945 riep de archipel haar onafhankelijkheid uit. Nederland erkende de zelfstandigheid pas in 1949, na een bloederige strijd van vier jaar. In 2005 aanvaarde Nederland uiteindelijk dat Indonesië niet in 1949, maar in 1945 een eigen land werd.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors