Indonesie.nl Nyepi Day 2016 in Bali

Nyepi Day 2016 in Bali

8 maart 2016 door Samara Mey

De jaarlijkse Nyepi Day vindt op 9 maart plaats. Bij deze nieuwjaarsviering, ook wel bekend als Bali Day of Silence, draait alles om complete stilte. Dit maakt het de rustigste dag van het jaar.

Voorafgaand aan het festival vonden al drie feestdagen plaats, waarbij het de dag voor Nyepi juist ging om het maken van zoveel mogelijk lawaai. Deze hindoeïstische gewoonten zijn bedoeld voor het verdrijven van boze geesten.

Contrast

In tegenstelling tot andere landen en culturen over de hele wereld, waar oud en nieuw uitbundig wordt gevierd, gaat het bij Nyepi juist om complete stilte. Op de derde dag van deze zes daagse viering komt het gehele eiland tot stilstand en zijn er geen binnenkomende of uitgaande vluchten toegestaan.

Complete Stilte

De hindoefeestdag Nyepi, dat zwijgen betekent, valt op de dag dat de dag en nacht ongeveer even lang duren. Hotels worden gevraagd om hun ramen te bedekken en ook alle winkels zijn gesloten. Er zal in de Balinese huizen geen licht of zelfs geen kaarsje branden. Ook de straten zullen volledig uitgestorven zijn. Dit alles maakt het niet alleen voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor de toeristen die tijdens Nyepi Day in Bali zijn, een bijzondere ervaring.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors