Rekeningnummer slachtoffers Indonesie

29 oktober 2010 door Getaway Travel

Het Rode Kruis heeft een rekeningnummer geopend voor de slachtoffers in Indonesië. Afgelopen week vonden achtereenvolgens een tsunami en een vulkaanuitbarsting plaats. Een gift kan worden gestort op rekeningnummer 6868.

Op maandag 25 oktober  werden de Mentawai eilanden bij West-Sumatra getroffen door een tsunami. Diezelfde dag barstte vulkaan Merapi uit in Centraal Java. De vulkaan spuwt momenteel nog steeds vuur en as.

De vluchtelingenkampen in Indonesië raken overvol. Volgens het Nederlandse Rode Kruis zijn er inmiddels ruim 42 duizend vluchtelingen geteld in 57 kampen. Er is snel hulp nodig om iedereen te kunnen ondersteunen.

Het Rode Kruis biedt noodhulp aan de slachtoffers van de twee rampen. Er zijn teams ingezet voor coördinatie van de hulp en het opzetten van tentenkampen. Verder zijn er 330 vrijwilligers actief bij het verstrekken van tenten, matjes, voedsel, water, hygiënekits etcetera.

Bewoners die in een straal van tien kilometer van de vulkaan Merapi wonen zijn geëvacueerd. De vulkaanuitbarsting heeft al dertig dodelijke slachtoffers gemaakt. Er zijn 91 gewonden en twintig mensen worden vermist. Meer dan 8000 mensen zijn momenteel hun huis kwijt.

De tsunami heeft 25.000 huizen getroffen. De havengolf heeft 311 levens geëist. Verder zijn er 77 gewonden gevallen. Ruim vier honderd mensen worden vermist.

De website van het Nederlandse Rode Kruis vind je hier.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors