Greenpeace schip bezoekt Indonesië

7 mei 2013 door Getaway Travel

Het nieuwe vlaggenschip van Greenpeace, de Rainbow Warrior III, gaat voor de eerste keer naar Indonesië. De boot vaart vanaf 9 mei in een maand tijd van Papoea naar Jakarta.

De tour met het thema ‘100% Indonesië: samen onze bossen en oceanen beschermen’ vraagt aandacht voor de schoonheid van de archipel en de noodzaak om deze te beschermen.

De derde Rainbow Warrior is het eerste zelfgebouwde schip van de internationale milieuorganisatie. De boot is gebouwd van milieuvriendelijke materiaal en vaart op windkracht. Het is een van de meest ecovriendelijke schepen ter wereld. 

Het schip dient als boegbeeld van Greenpeace en volgt de wereldberoemde Rainbow Warrior en Rainbow Warrior II op. Het eerste iconische schip werd in 1977 ingezet door Greenpeace en is 1985 in de haven van Auckland door de Franse geheime dienst opgeblazen.

Zijn opvolger uit 1987 heeft Indonesië drie keer bezocht. In 2005 bevoorrade de boot de door de Tsunami geraakte gebieden. Het schip is in 2011 met pensioen gegaan en vervangen door de milieuvriendelijke Rainbow Warrior III.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors