Indonesie.nl Durian Fruit Festival vandaag van start

Durian Fruit Festival vandaag van start

6 maart 2015 door Charlotte de Vries

Het Durian Fruit Festival is vandaag van start gegaan in Semarang, de hoofdstad van Midden-Java. Het eetfestijn moet de kwaliteit van de Indonesische durian-vrucht promoten op de nationale en internationale markt.

Het evenement vindt drie dagen plaats. Op de eerste dag is er een wedstrijd voor de grootste en zwaarste durian. De tweede dag is gewijd aan eetcompetities waar iedereen aan mee mag doen. Op de laatste dag begint een tekenwedstrijd voor kleine kinderen.

Boeren komen vanuit heel Indonesië in Semarang bijeen om hun variant van de exotische fruitsoort te presenteren. De meeste telers zijn afkomstig van het subdistrict Mijen, waar de durian het veelal wordt geoogst. Het subdistrictshoofd van Mijen, Ali Muhtar, moedigt echter alle boeren van het land aan om mee te doen aan de wedstrijd.

Durian

De durian wordt door zijn sterke geur ook wel ‘stinkfruit’ genoemd. De eivormige vrucht is zacht, zoet en stekelig. De durian kan ongeveer dertig centimeter lang worden, een omvang krijgen van vijftien centimeter en een gewicht van drie tot wel acht kilo hebben. Hoewel Indonesië minder bekend staat om de durian dan buurlanden Maleisië en Thailand, is het stuk fruit ook hier enorm populair.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors