Orang Oetans West-Sumatra bedreigd

18 april 2012 door Getaway Travel

Het Indonesische ministerie van Milieu gaat onderzoek doen naar een vergunning verleend voor de aanleg van een grote palmolieplantage in het westen van Sumatra. Het onderzoek wordt gestart nadat REDD, een nationaal programma tegen ontbossing, bezwaar maakte tegen de vergunning.

Het bezwaar van REDD kreeg internationaal veel bijval, waarna de regering zich genoodzaakt zag een onderzoek te starten naar het bedrijf dat de palmolieplantage bouwt. Bekeken zal worden of het bedrijf alle benodigde vergunningen rechtmatig heeft verkregen en of het aan alle eisen heeft voldaan, zoals een onderzoek naar de impact van een dergelijke plantage op de omgeving.

De plantage zou aangelegd moeten worden in de Rawa Tripa regio op Sumatra. Het gebied staat erom bekend dat het een thuis biedt aan verschillende bedreigde diersoorten, waaronder ook orang oetans.

Het bericht volgt nadat eind maart al bekend werd dat de Rawa Tripa omgeving ernsitg bedreigd wordt door bosbranden en palmolieplantages. Meer dan tweederde van de regio is al verloren gegaan aan de palmolieindustrie.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors