Batik komt naar Nederland

13 juni 2012 door Getaway Travel

De Indonesische schilderkunst batik wint aan populariteit in Nederland. Modeontwerpers en fashionmagazines lopen weg met de hippe Indonesische prints. Reden voor het Ministerie voor Educatie en Cultuur uit Indonesië om een batik ontwerpwedstrijd te organiseren. Doel van de wedstrijd is het bevorderen van de culturele uitwisseling tussen Nederland en Indonesië. Batik is in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Indonesië.

De wedstrijd zal worden gehouden tijdens de Floriade 2012, waar ook Indonesië vertegenwoordigd is. Nederlandse ontwerpers en creatieven kunnen een batikdesign ontwerpen en digitaal opsturen naar batik@toerisme-indonesie.nl. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van 3000 euro. Wil je ook meedoen? Ga dan voor meer informatie en de voorwaarden naar Batik Ontwerpwedstrijd.

Batik is een van de bekendste kunstvormen van Indonesië. Hoofdstad van de Indonesische Batik is Solo, vlakbij Yogyakarta op Java. In het kleine en relatief onbekende stadje vindt jaarlijks het Solo Batik Carnival plaats. Een indrukwekkend evenement, waarbij de lokale bevolking op feesteslijke wijze haar respect betuigt voor de traditionele drukkunst batik. Ben je in Solo? Breng dan zeker een bezoek aan het Batik Museum Danarhadi. Dit jaar is het Solo Batik Carnival op 30 juni 2012.

Bekijk hieronder een filmpje over het Solo Batik Festival

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors