Fotozoektocht gaat verder met kroepoek

5 maart 2013 door Getaway Travel

Op 80.000 zakken kroepoek van Go-Tan staan vanaf deze week fotostickers met de vraag: ‘Is dit jouw oma?’. De marketingactie is onderdeel van het project Foto zoekt Familie van het Tropeninstituut in Amsterdam.

Het project Foto zoekt Familie is opgezet door het Tropeninstituut met als doel het terugvinden van de rechtmatige eigenaren van 335 fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië. Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië (1945-1949) verlieten duizenden Indische Nederlanders halsoverkop hun land. De meeste eigendommen en ook fotoalbums bleven achter. Veel van de albums zijn later door militairen meegebracht naar Nederland en afgeleverd bij het Tropenmuseum in Amsterdam.

In november werd een 86-jarige vrouw uit Zuid-Afrika als eerste herenigd met haar fotoalbum. Een nicht zag de naam in de Volkskrant staan en bracht de eigenaresse op de hoogte. Het Tropenmuseum hoopt met de kroepoek actie een nog groter publiek te bereiken.

De eigenaren van Go-Tan, de familie Go, zijn nauw betrokken bij het project. Zelf emigreerde de familie eind jaren vijftig vanuit Bandung op Java naar Nederland. 

Ga ook op zoek: http://www.fotozoektfamilie.nl/

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors