Indonesie.nl Nieuwe gezichten op Indonesische bankbiljetten

Nieuwe gezichten op Indonesische bankbiljetten

27 september 2016 door Elsemieke Land

Heb jij de Indonesische bankbiljetten wel eens wat beter bekeken voordat je ermee betaalde? Dan heb je waarschijnlijk de gezichten van Indonesische helden hierop gespot. Maar deze bekende gezichten gaan nu veranderen. Indonesië krijgt namelijk nieuwe bankbiljetten en muntgeld. 

De gezichten die decennialang de biljetten sierden, worden vervangen door nieuwe gezichten. De bankbiljetten van 1000 tot 50.000 rupiah en de munten van 100, 200, 500 en 1000 rupiah worden aangepast. Op het huidige muntgeld van Indonesië staan geen helden afgebeeld, maar dit gaat met het nieuwe ontwerp veranderen. De bankbiljetten van 100.000 rupiah blijven hetzelfde. Op deze biljetten staan Soekarno en Mohammad Hatta, de eerste president en de vice-president van Indonesië

De Indonesische Bank is bezig met het ontwerp van de nieuwe biljetten en het muntgeld en streeft ernaar deze nog dit jaar uit te brengen. Dus als je plannen hebt om volgend jaar naar Indonesië te gaan, betaal je misschien wel met deze gloednieuwe bankbiljetten en munten. 

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors