Indonesie.nl Holi Color Festival aankomende zondag

Holi Color Festival aankomende zondag

13 februari 2015 door Charlotte de Vries

De lucht wordt bestrooid met kleurpoeder tijdens het Holi Color Festival dat op 15 februari plaatsvindt in Jakarta. Dit lentefestival wordt gehouden om te vieren dat de winter voorbij is.

Aankomende zondag staan feestgangers klaar om elkaar te besproeien met kleurenpoeders. Het zogeheten Galal-poeder is gemaakt van veilig materiaal en zorgt voor een uniek kleurenfestijn in de lucht, op het terrein en de bezoekers. Om het af te maken verzorgt een Indonesische DJ de muziek en worden er glowsticks uitgedeeld.

Het Holi Color Festival is een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Naar schatting zullen er 4.000 bezoekers aanwezig zijn dit jaar.

Hindoeïstische oorsprong

Holi Color vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme. Hindoeïstische gemeenschappen vieren het festival tijdens volle maan in de laatste maand van het jaar, Phalunga, die valt in februari of maart van onze kalender. De hindoestanen beschilderen elkaar met Galal-poeder, zodat het verschil in kaste, rijkdom, religie en huidskleur verdwijnt. Op deze dag is iedereen gelijk.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors