Galungan Festival

27 mei 2014 door Getaway Travel

De viering van Galungan is afgelopen woensdag van start gegaan op Bali. Dit grootste festival van het eiland wordt om de 210 dagen gehouden en markeert het einde van het Balinese kalenderjaar. Het is een hindoeïstisch feest ter ere van de overwinning van het goede op het kwade. 

Tijdens Galungan komt het hele eiland vol te staan met penjor, lange palen van bamboe versierd met fruit, bloemen en kokosbladeren. Hiermee verwelkomen de Balinezen de geesten van de voorvaderen, die tijdens het festival neerdalen uit de hemel om op Bali feest te vieren. 

Rituelen

Het festival wordt gekenmerkt door belangrijke en complexe Balinese rituelen. Altijd wordt op woensdag door de mannen een varken geofferd bij de tempel. Van het varkensvlees bereidt men vervolgens traditionele lawar, een kruidig gerecht met groenten, kokosnoot en specerijen. 

Elk dorp viert het festival op haar eigen manier. Hier en daar worden Barong dansen opgevoerd en in sommige dorpen wordt er oorlogje gespeeld met bamboestokken en luide drums. Dit alles gebeurt onder het genot van heerlijke feestmaaltijden en gekleed in prachtige outfits.

Op Kuningan, de laatste dag van Galungan, brengen Balinezen de dag door met familie. Opnieuw wordt er veel gebeden en nog meer gegeten. 

Galungan duurt nog tot en met 31 mei. Ook toeschouwers van buitenaf zijn er meer dan welkom.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors