Zangvogels zingen centen in het laadje

22 februari 2011 door Getaway Travel

Het meedoen aan zangvogel competities in Indonesië is big business. De hobby is zo populair dat het tot een miljoenen industrie is uitgegroeid.

De zangvogel handel draagt voor meer dan tachtig miljoen euro per jaar bij aan de Indonesische economie. Sinds 2006 wordt er onderzoek gedaan naar deze rage door het Britse Oxford University. Zij stellen dat de meeste omzet zit in de verkoop van de vogels, de fabricage van de kooien en de productie van het levende vogelvoer.

Er worden ongeveer een miljoen zangvogels in Indonesië gehouden. De dieren worden enorm vertroeteld. Vogels die het naar hun zin hebben zingen namelijk mooier.
Daarnaast zijn er zo’n 75.000 mensen actief bezig met de zangvogel wedstrijden. Er zijn professionele trainers, verkoop agenten en rijke enthousiastelingen die duizenden euro’s betalen voor de beestjes.

In het afgelopen decennium zijn er vogels die een legendarische status hebben bereikt. Dit door hun unieke en duizelingwekkende optredens. De meest opmerkelijke kampioen is de damalijster Zemorana. Dit vogeltje danst als een aardbeving tijdens zijn optreden. Uiteindelijk is het zangertje verkocht voor 30.000 dollar.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors