Manado Culinair Festival

7 juli 2014 door Getaway Travel

Het Manado Culinair Festival wordt van 10 tot 12 juli georganiseerd. Het eetfestijn wordt gehouden ter ere van de 391ste verjaardag van de stad. Het evenement heeft als doel de promotie en bescherming van de culinaire smaken en stijlen van alle etnische groeperingen op Sulawesi Utara.

Het driedaagse evenement bevat onder andere kookwedstrijden, nationale presentaties van top chefs, een culinaire bazaar, het Vis Barbecue Festival, het IJssculpturen Festival, seminars, workshops, en culturele shows. Het Manado Musik Festival II 2014 vindt er ook plaats, met als ster van de show de beroemde componist Franki Raden.

De organisatoren hopen met het festival nationale en internationale toeristen naar de hoofdstad te trekken en koks te inspireren om nieuwe, innovatieve gerechten te maken.

Manado cuisine

De cuisine van Manado maakt vooral gebruik van veel verse vis en groenten. Vaak worden de gerechten gekookt in cilinders van bamboe boven een open vuur. Dit zorgt voor een unieke en bijzondere smaaksensatie.

Op het festival presenteren chefs aan de bezoekers traditionele gerechten, zoals Bubur Manado wat bestaat uit een rijstepap met groenten. Of klappertaart, een speciale cake bereid met kokosnoot.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors